Zajímavý duel pokazil pouze hlavní sudí, nepřesných rozhodnutí bylo na 90 minut opravdu hodně. A přísnější byl rozhodně na domácí Varnsdorf.

"Bylo to dobré utkání. Byly tam emoce, hodně šancí, padaly pěkné góly. Hráčům nemám co vytknout, odevzdali velmi dobrý výkon," pravil domácí kouč Roman Veselý. "Mělo to divoký průběh. Byl to kvalitní fotbal, dvakrát tam byl obrat ve skóre. Nám šlo o první místo, nastoupila plná sestava. Jsme rádi, že se vyhrálo," podotkl trenér Karviné Jozef Weber.

Utkání začalo svižně, více aktivity prokazoval Varnsdorf. O první vzrušení se postaral v 8. minutě Tvaroha, jehož tvrdou střelu Pindroch vyrazil. Na druhé straně prchl stoperům Puchel, v obrovské šanci však selhal a netrefil branku. Diváky pak potěšil nejlepší domácí střelec Ladislav Martan. Ten si ve 23. minutě navedl před vápnem míč na pravou nohou a jeho rána zaplula do šibenice. Vedení Varnsdorfu vydrželo čtyři minuty. Za Zierisem se totiž zjevil Moravec, který zachoval klid a technicky obstřelil Porcala. A za pět minut tým, který postoupil do první ligy, skóre obrátil. Puchel poslal do vápna parádní centr. Zkušený Pospěch byl sice tísněn jedním z obránců, přesto ve skluzu dostal míč za Porcala.

Po hodině hry mohl vyrovnat Martan. Vtipně ho obloučkem uvolnil Mehanovič, jedenáctibrankový střelec však neměl tolik času na kvalitní zakončení a s Pindrochem přehodil i branku. V 63. minutě se ale Kotlina dočkala. Střídající Durděvič se prosmýkl kolem dvou obránců, dal míč z brankové čáry na penaltu kde ho z první napálil do sítě Rudnytskyy. Strhnout vedení na karvinskou stranu mohl Panák, na poslední chvíli mu ale skočil do střely Neuberg a zažehnal gólově nebezpečí. Když už to vypadalo na remízu, rozhodl jeden z nejzkušenějších hráčů na hřišti. Po rohovém kopu se do míče položil Pospěch a střelou k tyči rozhodl nejen o třech bodech, ale také o prvním místě před Hradcem Králové.

"Varnsdorf mě výkonem nepřekvapil, čekal jsem to. Mělo to říz, diváci se museli bavit," dodal Weber. "Soupeři gratuluji k zaslouženému postupu do první ligy. Zbyněk Pospěch ukázal, jak je silný ve vápně a jak umí vybrat místo na střelu. Za stavu 2:2 jsme to mohli strhnout na naší stranu. Ale nepovedlo se," uzavřel vše Veselý.

Karvinští fotbalisté bezprostředně po utkání převzali pohár za vítěze ligy a mohli slavit. Důvod k radosti musí mít ve Varnsdorfu. Na jaře se vyhrabal z problémů, utekl z posledního místa a díky skvělé jarní části skončil na devátém místě tabulky.

FK VARNSDORF - MFK OKD KARVINÁ 2:3 (1:2)

Branky: 23. Martan, 63. Rudnytskyy – 32. a 83. Pospěch, 27. Moravec. R: Julínek - Hájek, Vitner. ŽK: Mehanovič, Tvaroha, Neuberg - Šisler, Eismann, Juřena. Diváci: 732.

FK Varnsdorf: Porcal – Zieris, Tvaroha, Neuberg – Knejzlík, Daníček (77. Ondráček), Houser – Mehanović, Martan (87.Filip), Rudntyskyy – Jurča (54. Durdević).