Bez velkých hráčských změn vstupuje do nového soutěžního ročníku Čechie Horní Podluží, která sezónu 2012/13 zakončila na pěkném pátém místě.

Trenérem zůstává Pavel Rokos, jeho tým sehrál čtyři přátelská utkání. Čechie hrála první dva duely proti celkům z Německa a shodně vyhrála 6:1. V generálce přehrála 5:1 Krásnou Lípu, jedinou porážku v poměru 1:3 si připsala proti Rumburku. „Ale to bylo naše nejlepší utkání. Jinak byla letní příprava docela dobrá," uvedl Pavel Rokos.

Kádr Horního Podluží zůstal prakticky stejný. „Do Rumburka odešel obránce Hejl. Jinak se nic neměnilo. Opět chceme hrát na špici tabulky, uvidíme, jak se to bude vyvíjet," dodal Rokos.

Benešov nad Ploučnicí měl v minulé sezóně velké ambice. Nakonec však z postupových plánů sešlo, jelikož benešovští skončili až na sedmé příčce.

V kádru byl docela pořádný průvan. „Hostování skončilo Medunovi, Pařízkovi, Němcovi, Jandovi a Matajovi. S aktivní činností bohužel skončil Staněk. Na střídavý start jsme získali mladého Broma z děčínského Junioru. A do týmu se zapojili naši čtyři dorostenci," uvedl vedoucí a trenér v jedné osobě Miroslav Vrabec.

V generálce Benešov nestačil na Jílové. „Sice jsme vysoko prohráli, ale nebyl to špatný výkon. Hráli hlavně mladí hráči," prozradil Vrabec. V prvním kole čeká na Benešov derby v Heřmanově. „Je to pro nás neoblíbený soupeř, výsledkově se nám s nimi moc nedařilo," dodal Vrabec.

Velký Šenov zachránil I. B třídu na poslední chvíli. „Generálka se nám nevydařila. Nebyli jsme kompletní a podlehli Rumburku 1:14. Jediným pozitivem byl fakt, že se nikdo nezranil," uvedl funkcionář Pavel Müller.

Tréninková účast v přípravě byla u Velkého Šenova daleko lepší, než výsledky v přátelských duelech. V mužstvu na vlastní žádost skončili Fišer a Salač, ze zdravotních důvodů Krejčí. Mezi posily lze řadit Tlapáka, Štěpánka, Töröka, Davida Zbončáka, Mika, Janduse, Maiera, nebo Šnajdra.

Trochu se také změnil realizační tým Velkého Šenova. Hlavním trenérem je Dědík, dalšími trenéry jsou Podhora a Maier a vedoucí mužstva Krejčí mladší.

Na I. B třídu se ohromně těší v Mikulášovicích, kde se příprava na vyšší soutěž poměrně vydařila. „V generálce jsme před hojnou návštěvou porazili Dolní Poustevnu 5:4," sdělil Deníku předseda klubu Jaroslav Šulc. Branky vítězů dávali Novák, Šach, Novotný a Soukup, jedna byla vlastní. Mikulášovice dále porazily 8:1 dorost Šluknova a 8:0 dorost Vratislavic, pak ale prohrály 3:6 se Stráží pod Ralskem a 1:5 s Horní Policí.

„Do mužstva přišli Roman Vítek z hostování v Terezíně a na hostování přišel Luboš Šipula z Vilémova. Jinak kádr i realizační tým zůstal stejný a je napjat co ho vůbec v 1. B třídě čeká," dodal Šulc.

A pátým do party je další nováček, TJ Heřmanov. Příprava na krajskou soutěž se ničím nelišila od těch předešlých. „Vše bylo zaměřeno na sehranost jednotlivých řad, jelikož proběhla větší obměna hráčů," pravil vedoucí týmu František David. V rámci přípravy sehrál Heřmanov pouze dva zápasy. V tropickém vedru porazil tým Sport areál Děčín 7:6. Pak přehrál poměrem 4:2 dorost Jílového, hattrickem se zaskvěl Emil Horvát.

„Na přestup přišli Zdeněk Čapek, Jan Mataj a František Znamínko, z hostování se vrátil Tomáš Nowák, na hostování přišli Richard Wenzel, Petr Raba, Milan Kougl a Patrik Herák," prozradil David.