va body jsme rádi, i když v normální hrací době byli kluci k vítězství o chlup blíž," mnul si po zápase bradu českokamenický trenér Pavel Mokráček.

„Za snahu jsme si bod zasloužili, ale byl to pro nás těžký zápas. Soupeř se přijel prát o body. Důsledně bránil a podnikal velmi nebezpečné rychlé výpady," prohlásil sekretář Mojžíře Josef Kolankiewicz.

V prvním dějství si oba celky připravily po jedné obrovské šanci. Po čtvrt hodině hry se po standardní situaci dostal k zakončení Růžek, Martin Vaněk se vytasil s reflexivním zákrokem.

Na druhé straně se po rohu ocitl sám před brankou Hodač. Mladý útočník se ale mezi tři tyče netrefil. „První poločas prostě každý chvilku tahal pilku. V tom druhém jsme asi byli o chloupek lepší," myslel si Mokráček.

A přišly dvě velké šance. Nejprve utekl obraně Cempírek, ale Kubec ho vychytal. Po další akci Cempírka pak byl v jasné pozici Chmelík, ale i on selhal. „Domácí hrozili hlavně ze standardních situací. Všechno jsme ale ustáli," odfrkl si Mokráček.

V penaltovém rozstřelu prvních sedm střelců na každé straně nezaváhalo. „V osmé šel první na řadu Vaněk, který dal, za nás selhal Jankovský, slabou střelou trefil jen brankáře," pronesl Kolankiewicz.

„Tady je to vždy těžké. Úzké a malé hřiště, prostě specifické prostředí. Kluky musím pochválit, ve čtvrtém jarním zápase jsme udrželi druhou nulu. Byl to kompaktní a bojovný výkon. Hráči se zajišťovali a mělo to šťávu. Poprvé v sezóně jsme navíc vyhráli penalty. Za celkový průběh jsme si ten bonusový bodík zasloužili," dodal Mokráček.

V dalším kole hraje Česká Kamenice doma s posledními Travčicemi.