Po výhře Jílového 1:0 Plaston ještě více zabředl do výsledkové krize, která ho provází začátkem sezóny. Naopak hosté opět prokázali, že mají jednu z nejlepších obran v soutěži, zatím ještě neprohráli a jsou na stříbrné pozici, jen o skóre za Travčicemi.

Celý zápas nebyl pro oko diváka příliš lahodný. „My jsme zahrozili díky Mikulovi, jeho šance však brankou neskončila. Měli jsme územní převahu a více drželi míč. Ale naše kombinace byly bez momentu překvapení. Snažili jsme se 
o střelbu, ale ve většině případech míč ani nezamířil mezi tři tyče," zasmušile pravil vedoucí Plastonu Ladislav Čurgali.

„Domácí byli aktivnější, ale vylouženou šanci neměli. Nás mohl dostat do vedení Janda, ale překopl bránu. Celé utkání připomínalo spíše velký a urputný boj," řekl kouč Jílového Josef Florián.

Po změně stran tak o osudu utkání rozhodla parádní trefa Jandy. Hostující útočník napálil míč na rohu vápna a ten zapadl přesně do levé šibenice domácího brankáře. „Byla to krásná trefa, ani jsem nevěřil, že by to Janda mohl takhle trefit," usmíval se Florián. Domácí se tlačili do útoku, ale největší šanci Čmugra Vosecký zlikvidoval.

„Tři body bereme, domácí byli asi v poli lepší, ale branku jsme dali my," dodal Florián. To Šluknov má na svém kontě pouhé tři body a v dalším kole ho čeká vyhecované derby 
s Rumburkem, který je na šestém místě.

PLASTON ŠLUKNOV - FK JÍLOVÉ 0:1 (0:0)

Branka: Janda. Rozhodčí: Karrmann. ŽK: 3:4. Diváci: 130.

Šluknov: Janda – Moravec, Holešovský, Jägr, Horák – Slanina, Kirchner, Lukáč, Mikula – Vichterey, Záruba. Střídali: Čmugr, Šembera.

Jílové: Vosecký – O. Michl, V. Michl, Rangl, Florián – Červenka, Just, Skalický, Farkaš – Janda (75. Horyna), Huček (83. Kubeš).