A že by mohl být velmi platnou posilou, ukázal už první zápas ve Šluknově. Murdych nasázel hattrick, Union Děčín zvrátil zápas 
a připsal si po vítězství 5:4 cenné tři body.

DOBRÁ PREMIÉRA

„Tak samozřejmě musím být spokojený. Povedlo se to a jsem rád, že jsem mohl týmu pomoci. Je tady dobrá parta a to je důležité," řekl skromně střelecký hrdina divokého utkání.

„I rozhodčím se jeho hattrick zřejmě líbil a benevolentně přehlédli jeho radostí sundaný dres," usmíval se vedoucí Unionu Libor Eichelmann.

Přitom to ještě sedm minut před koncem vypadalo, že tříbodová odměna zůstane domácímu Plastonu. 
V tu chvíli totiž Šluknov, který měl na lavičce nového trenéra Aleše Galla, vedl 4:2.

ZRANĚNÍ STOPERŮ

„I přes inkasovanou branku nám patřil první poločas. Hlavně Hajduk byl hodně aktivní. Bohužel se nám postupně zranili oba stopeři. Nejprve Holešovský a pak Lukáč. To naši hru hodně ovlivnilo," mrzelo asistenta Ladislava Čurgaliho.

Utkání přineslo i jednu nešťastnou situaci. Zhruba po padesáti minutách hry se hlavou srazil domácí stoper Lukáč a hostující útočník Galaš. Pro oba hráče utkání skončilo, do akce musela sanitka. „Robert má deset stehů. Byla to pecka," pravil Čurgali. „Vojtu jsem neviděl naživo, ale na fotce. Má u oka pořádný monokl, navíc tam byl otřes mozku. Myslím si, že chybět bude tak tři týdny," přemítá Eichelmann.

Fanouškům se tak útočně laděné utkání muselo líbit. Za stavu 4:4 chtěly vyhrát oba celky. Jenže Šluknov při trestném kopu ztratil míč. Následoval rychlý kontr, na jehož konci Murdych překonal mladičkého Jircháře a Union mohl slavit. „Divákům se utkání muselo líbit. My máme na čem stavět, šanci dostalo hodně mladíků. Ale ztráta nás samozřejmě mrzí," posteskl si Čurgali.

„Všem, kteří se zúčastnili, patří dík za bojovnost a morálku, když to nezabalili ani po dvou dvoubrankových mancích a pro svého spoluhráče „Galiho" vybojovali premiérové vítězství," pochvaloval si vedoucí děčínského Unionu.

Plaston Šluknov – Union Děčín 4:5 (3:1)

B: Hajduk, Horák, Mládek, Jiřinský – Murdych 3, Galaš, Huček (PK). R: Červený ŽK: 1:2, 120 diváků.

Šluknov: Jirchář – Polák, Lukáč (59. Stelmaščuk), Holešovský (21. Koukol) , Schneider (83. Blaho) – Mládek, Knížek, Horák, Hajduk (64. Čurgali) – Svoboda, Jiřinský.

U. Děčín: Jeřábek – Humlíček, Huček, Němec, Kalaš – Murdych, Očipka, Bedrníček (46. Nedvěd), Sobotka (46. Brázdil) – Eichelmann, Galaš (59. Zvolský).