Fotbalisté Plastonu Šluknov doma udolali Sokol Milešov 1:0 a mají jistotu setrvání v I. A třídě. Vše podstatné se událo v samotném úvodu utkání. V první minutě dlouhý aut propadl na vápně k Lehrlovi, který míč pohotově dorazil do sítě. Šancí se pak na každé straně urodilo dostatek, více jich měl přeci jen Šluknov. Ovšem koncovka nebyla zrovna nejlepší. A když si se všemi pokusy Milešova poradil brankář Bednář, mohl Šluknov slavit nejen tři body, ale také jistotu záchrany v soutěži. Plaston tak zatím drží solidní osmé místo, nyní jede na půdu sedmých Pokratic. Oba týmy už mají relativní klid a nic jim nehrozí.

Plaston Šluknov – Sokol Milešov 1:0 (1:0) Branka: Lehrl. Rozhodčí: Živnůstka. ŽK: 1:1. Diváci: 110.
Plaston Šluknov: Bednář – Lukáč, Holešovský, Lehrl, Baulovič, Vichterey Radek, Čurgali ml. (Hlávka), Šembera (David Kramer), Jägr, Kirchner, Slanina (Mikula).

Pořádnou porci smůly si vybral Rumburk na hřišti Roudnice nad Labem. S tamní rezervou prohrál 3:4.

A přitom k bodům bylo tak blízko. V poločase Rumburk vedl 2:1, když v 11. minutě dostal hosty do vedení Šott a pak dotlačil míč do sítě Chlada. Jenže po změně stran domácí Roudnice skóre obrátila a v 79. minutě rázem vedla 3:2. Rumburk však bojoval a v 83. minutě vyrovnal krásnou střelou z pětadvaceti metrů kapitán Havel. Jenže dvě minuty před koncem domácí z další pěkné kombinace udeřili počtvrté a Rumburk už odpověď nenašel.

Velmi zklamaný byl po zápase hostující trenér Josef Rákosník. „Zápas jsme si asi prohráli v prvním poločase. Před úvodní trefou zahodil jasnou šanci Červeňák a také Pilko. Postupem času se projevila větší herní vyspělost a kvalita domácích hráčů v útočné fázi. Ve druhé půli se hrál oboustranně hurá fotbal, kde obranná fáze obou mužstev za moc nestála. Přesto jsme zde mohli bodovat, ale po vyrovnání na 3:3 se hráči hrnuli až moc dopředu, ale soupeř nás za to potrestal," uvedl lodivod Rumburku.

Rumburk je jedenáctý a stále ještě nemá jistotu záchrany v I. A třídě.

SK ROUDNICE NAD LABEM B - FK RUMBURK 4:3

Branky: Potočný 2, Kmoch, Brožík – Šott, Chlada, Havel. R: Šlehofer. ŽK: 1:2, 60 diváků. Poločas: 1:2.

Rumburk: Dvořák – Pokorný, Posnar, Havel, Stankovič – Chlada, Pilko, Mlejnek, Šott – Červeňák, Jarábek (Trégr).

DOSTANE SE RUMBURK DO FINÁLE?

Ve středu 30. května čeká na na FK Rumburk semifinále Severočeského poháru ve fotbale. Od 18.00 přivítá na svém stadionu lídra I. A třídy skupiny B TJ Proboštov.