Přezimuje desátý, je to pro celý klub zklamání?
Tak určité zklamání to je, ale ono se vždy po pádu do nižší soutěže dává těžko dohromady nové mužstvo, a když vám odejdou tři hráči z užšího kádru, kde rychle hledat náhradu, když bohužel v okolí fotbal pomalu skomírá kvůli malému zájmu mládeže.

Za celý podzim jste přivezli jediný bod z Horního Jiřetína. Čím to bylo?
Na druhou stranu jsme prohrané zápasy v Brné, Litvínově či na Litoměřicku měli plně ve své moci a jen smůla nám body nepřinesla, stejně jako doma s vedoucím celkem Hrobcemi, kdy jsme v poločase měli vést 4:1. Mít z těchto čtyř zápasů alespoň šest bodů, tak jsme hravě v první polovině tabulky.

V létě přišel nový trenér František Dužár. Jak bylo vedení klubu spokojené s jeho osobou?
Já osobně jsem s ním spokojen, plní si to, co jsme si před jeho nástupem řekli, u hráčů má respekt, tréninky mají velmi dobrou úroveň, dokázal zvýšit účast hráčů na trénincích, jen těch bodů by chtěl mít on, stejně jako já, na svém kontě více, ale to už neukope on, ale to musí ukopat hráči.

Vypomoci vám také měl ex-varnsdorfský Matěj Kotiš, ale nevyšlo to. Proč?
Matěj měl problémy s dostavbou domu, stěhováním se tam a hledáním nového zaměstnání. Nyní nám přislíbil, že od zimní přípravy začne naplno, tak jsme za to rádi a věříme, že tomu tak bude.

Kdy začnete se zimní přípravou a jak bude vypadat?
Zimní příprava začíná již desátého ledna, je zde tradiční soustředění, tentokráte v Maxově u Cvikova, dále osm přípravných zápasů, včetně turnaje v Děčíně, kde obhajujeme prvenství.

Jak to bude s hráčským kádrem. Dají se očekávat změny?
Zatím nám chce skončit jediný hráč, a sice kanonýr Kaňkovský z pracovních důvodů. Rádi bychom jej ale přemluvili, aby zůstal alespoň do léta. Každopádně dva, tři hráče bychom chtěli do kádru přivést, i když vím, že to bude velmi těžké, neboť kvalitních hráčů v okolí moc není. Určitě však kádr příliš rozšiřovat nehodláme, neboť chceme, aby si více zahráli také kluci místní a z blízkého okolí, kteří poctivě trénují a vysedávání na lavici jim moc chuti do fotbalu nepřidává.

Kdo byl podle vás na podzim oporou mužstva?
Tak každopádně to byl nestárnoucí gólman Vaňak, dále pak stoper Jirchář a kanonýr Kaňkovský. Ti podle hodnocení realizačního týmu získali nejvíce bodů, ale já si myslím, že bychom měli někde výraznější slabinu, včetně lavičky.

Jaké cíle budete mít v jarní části? Určitě nechcete bojovat o záchranu, ale posunout se tabulkou vzhůru?
Naším cílem určitě není záchrana, ale posun do středu tabulky. Určitě by byla pro Vilémov tragédie hrát o sestup, nebo dokonce spadnout. Fotbal tu má tradici, je zde skvělé zázemí a i soupeři k nám rádi jezdí. My jsme sice malá vesnička, ale fotbalová. Hrajeme nejvyšší amatérskou soutěž v okrese a chodí k nám velmi slušné návštěvy, což nám velí držet ji dál.