U týmu na vlastní žádost skončil trenér Zdenko Frťala. „Už před měsícem jsem to oznámil panu Gabrielovi. Mé kroky by měly vést do Hradce Králové. Sice nemáme podepsanou smlouvu, ta mi stále ještě běží ve Varnsdorfu. Ale máme ústní dohodu,“ sdělil Deníku rodák ze Slovenska.

Loučení se poměrně povedlo, z dalekého Třince si Varnsdorfu přinesl remízu. „Bod z venkovního utkání je dobrý. Ale třicet minut jsme byli lepší týmem. Pak domácí vysunuli na hrot vysokého Dediče a získali převahu. Ale ještě jsme stihli vyrovnat. Podle mě zasloužená remíza,“ připustil Frťala.

Severočeši mohli jít do vedení už ve 4. minutě, Bláha ale penaltu zahodil, když vůbec netrefil branku. Po dvaceti minutách už hosté vedli, centr Durděviče si zpracoval Klobása a následně překonal Adamušku.

Po změně stran předvedl Třinec rychlý obrat. Nejprve po rohovém kopu vyrovnal hlavičkující Bedecs, o deset minut později dostal domácí do vedení Dedič, který překonal Samoela šikovnou patičkou. Za další čtyři minuty ale přišla rychlá varnsdorfská odpověď. Centr z levé strany zakončil umně Adam Ondráček.

Varnsdorf tak získal 35 bodů a skončil na jedenáctém místě. „Sezonu bych rozhodně nehodnotil negativně. Umístění sice na první pohled nevypadá famózně, ale třeba na sedmý Sokolov nám chybělo šest bodů. Tabulka byla v dolní polovině opravdu hodně našlapaná. Měli jsme v sezoně několik úseků. Podzim jsme začali špatně, jeho závěr byl zase skvělý. A to samé se dělo na jaře. Tam navíc sehrálo roli počasí, na přírodní trávě jsme začali trénovat vlastně až koncem dubna. To se projevilo,“ dodal na závěr Zdenko Frťala.

Fotbal Třinec – FK Varnsdorf 2:2 (0:1)

Branky: 63. Bedecs, 73. Dedič – 20. Klobása, 77. Ondráček. R: Nenadál – Caletka, Dohnálek. ŽK: Adamuška, R. Vaněk I, Hykel (všichni Třinec). Diváci: 472.

Varnsdorf: Samoel – Rudnytskyy, Kozma, Kouřil, Chlumecký – Durdević (46. Šulc), Ondráček, Bláha, Barac (70. Bílek, 79. Burda) – Zieris, Klobása.