„Tentokráte to po herní stránce skřípalo. O to více je naše vítězství cennější," pochvaloval si rumburský trenér Josef Rákosník.

Domácí předvedli tradičně excelentní vstup do zápasu. Po pěti minutách dostal přihrávku za obranu Chlada a pohotově zakončil. „Pak trefil Šott břevno, jenže následně přišlo nepochopitelné polevení 
a soupeř nás zatlačil," naštvaně pravil Rákosník. Tlak Mojžíře vyústil v 38. minutě ve vyrovnávací trefu hostů.

Klíčová situace celého zápasu nastala v 56. minutě. Brankář hostí fauloval ve vápně Chladu. Následoval pokutový kop, který bezpečně proměnil ve vítěznou trefu Havel. „Hosté se pak tlačili do útoku a chtěli vyrovnat. Ale žádnou velkou šanci si vlastně nevytvořili," konstatoval domácí kormidelník. Rumburk si tak letos připsal na své konto již páté vítězství v sezóně. „Bereme tři body všemi deseti, jelikož výkon nebyl vůbec optimální. V naší hře bylo plno nepřesností, taktických i technických nedostatků, a tak máme pořád co zlepšovat. Museli jsme improvizovat trochu se sestavou, a tak jsem rád, že jsme uhráli potřebné vítězství."

Rumburk se v dalším kole představí na půdě osmého Střekova.

FK RUMBURK - TJ MOJŽÍŘ 2:1 (1:1)

Branky: Chlada, Havel z PK – Zabloudil. Rozhodčí: Hamšík. ŽK: 4:0. Diváci: 50.
Rumburk: Hadar – Trégr, Posnar, Fiala, Stankovič – Zadina (64. Hejl), Pilko, Honsů (89. Ryšan), Havel – Chlada, Šott (83. Michel).