„Děkujeme hlavně sousednímu Šluknovu, který po heroickém výkonu Hrobce porazil. Jelikož jsme hráli dříve, tak jsme chtěli Hrobce dostat pod tlak. A to se nakonec povedlo," liboval si rumburský kouč Josef Rákosník.

To hostům už „o nic nešlo", záchranu už měli před posledním kolem jistou. „Teoreticky jsme o nic nehráli, ale vysoká porážka mě opravdu hodně mrzí. Kluci bojovali, to jim nemohu vytknout. Ale Rumburk měl štěstí v koncovce, konečný výsledek je pro nás opravdu hodně krutý," sklesle povídal trenér České Kamenice Pavel Mokráček.

Domácí si už do poločasu vytvořili pohodlný náskok. 
V 18. minutě se po centru Havla prosadil Léhrl. Po půl hodině hry pak další centr Havla využil Chlada. Třetí trefu pak obstaral Trégr, který se prosadil ve vápně.

„Druhý poločas jsme ovšem začali velmi vlažně a hosté, kteří to nezabalili, snížili," zlobil se Rákosník. „Sice jsme se dostali zpátky do zápasu, ale domácí o chvilku později přidali čtvrtou branku, která asi rozhodla," přiznal Mokráček. Do střelecké listiny se tak ještě zapsal Šott, Chlada a Bandas.

„Teď budeme slavit, ale pak nás čeká v klubu hodně práce na posílení mužstva. Podle toho, jak dopadly severočeské kluby, mám dojem, že jsme se dostali spíš do trošku slabší verze divize než do krajského přeboru," důrazně říká Rákosník.

„Musím uznat, že domácí vyhráli zaslouženě, přeji jim, aby se jim po postupu dařilo. My jsme rádi, že jsme už kolo před koncem byli zachráněni," dodal Mokráček.

Jak se později ukázalo, Rumburku by k postupu nakonec stačilo i druhé místo. Druhé Hrobce postoupily také přímo do krajského přeboru.

FK RUMBURK - FK ČESKÁ KAMENICE 6:1 (3:0)

Branky: Chlada 2, Léhrl, Trégr, Šott, Bandas – Laub. R: Šmíd. ŽK: 2:4. Diváci: 90.

Rumburk: Hadar – Trégr, Pokorný, Stankovič, Michalína – Havel, Pilko, Léhrl, Honsů (62. Greňo) – Chlada (74. Bandas), Šott (90. Bednář).

Česká Kamenice: Dubský – P. Vaněk, Tschakert, Louda, Švanda (T. Marek) – Jak. Šimek (Zahradníček), Mach, Mitruška, Kozelek (Laub) – Hodač, Starosta (Dymák).