Jedním ze služebně nejstarších hráčů je Pavlo Rudnytskyy. Krajní záložník se musel přesunout na kraj obrany, kde nahradil zraněného Petra Rysa. „Hrálo se mi tam dobře, postupem času jsem si zvykl," přiznal rychlonohý fotbalista, který ve Varnsdorfu kroutí už sedmou sezónu.

Pavlo, poslední utkání proti Táborsku vám nevyšlo. Proč?
Prospali jsme začátek zápasu, dvacet minut jsme hráli špatně. Táborsko nás zatlačilo a dalo dvě branky. Až poté jsme začali hrát a do konce poločasu soupeře zatlačili. A dali gól. Chtěli jsme vyrovnat, byly tam z naší strany nějaké závary. Tři čtvrtě utkání jsme byli lepší. Je ale pravda, že hosté to mohli daleko dříve rozhodnout. Dali břevno, jednou jsem to vykopával z brankové čáry.

V úvodu to vypadalo, že jste myšlenkami v kabině…
Nevím, prostě jsme zaspali. Možná jsme si mysleli, že to půjde po těch předchozích dvou výhrách samo. Chtěli jsme doma bodovat 
a rozloučit se s našimi fanoušky. Utekl nám začátek, pak se to těžko honilo. Mrzí nás to.

Jak vůbec hodnotíte první polovinu sezóny?
U mě je to tak padesát na padesát. Začátek jsme měli dobrý a hráli do třetího místa. Pak přišla ta nepříjemná série sedmi zápasů bez vítězství. Byly to těžké chvíle, postihla nás viróza, máme zraněné, pak se nám vykartovalo několik hráčů. Proti Opavě nás bylo přesně jedenáct. Na konci přišly dvě výhry, škoda, že nepřišla proti Táborsku ta třetí.

Vy jste odehrál hodně zápasů na pozici krajního obránce. Nebyl to pro vás problém?
Zranil se Péťa Rys, který je klasický krajní bek. Trenér se rozhodl, že tam vyzkouší právě mě. Nakonec jsem tam zůstal, hrálo se mi tam celkem dobře, postupem času si člověk zvykne. Myslím si, že jsme si tam s Bojanem (Dordič) hodně rozuměli.

Vzhledem k postavení v tabulce pro vás byly důležité výhry nad dvěma posledními týmy. Souhlasíte?
Ano. My se v prvé řadě koukáme hlavně pod sebe. Až budeme mít jistotu záchrany, můžeme přemýšlet o tom, co se děje v tabulce nad námi. V horní polovině tabulky je to našlapané, škoda, že tam nejsme.

Na podzim vás postihla spousta nešvarů – viróza, zranění, karty…
Viróza už tu jednou byla, to jsme měli karanténu. Zranění k fotbalu patří. Ty karty… Při derby v Ústí jsme nezvládli závěr a vykartovalo se nám několik hráčů. Pro trenéra to pak nebylo jednoduché. Paradoxně jsme proti Opavě předvedli jeden z nejlepších podzimních výkonů.

Dá se podle vás očekávat 
v zimní přípravě nějaký větší pohyb v hráčském kádru? Zájem bude určitě o střelce Jakubova…
Saša určitě nějaké nabídky dostane. Dal deset branek, tak je to logické. Všechno záleží na něm. Přál bych mu angažmá v lize, na druhou stranu by pro nás bylo dobré, kdyby zůstal. Určitě přes zimu přijdou noví hráči z juniorek Liberce nebo Jablonce. Pan Gabriel už to má určitě všechno zmapované.

V létě se ve Varnsdorfu prakticky vytvořil nový tým. Jaký má podle vás potenciál?
Podle mě velký. Jediný protivník, který nás přejel, byla Olomouc. Ta je o třídu jinde. Vyrovnané zápasy jsme sehrály s Ostravou, Opavou nebo Českými Budějovicemi. Velká škoda porážek v Sokolově a Znojmě, tam to bylo v obou případech na vítězství. Šest bodů by nás posunulo na šesté místo. V některých momentech nám chybělo potřebné štěstí.