Na podzim tým vedený Josefem Rákosníkem potkala řada nepříjemností. Ať už střelecké trápení, zranění Kamila Podolského, nebo dlouhá série bez výhry. „Ta série byla ubíjející. Hlavně proto, že jsme nehráli špatně,“ přiznal trenér Modré.

Jak jste spokojený s podzimní části?
Ke spokojenosti máme daleko. K té nám chybí tak šest nebo sedm bodů. Alespoň jsme v závěru uhráli dvě cenné výhry. Utekli jsme z nejhoršího. Ale stejně bude hrát o sestup více jak polovina týmů.

Po prvních dvou zápasech přišla dlouhá série bez vítězství. Těžké období.
Ta série byla doslova ubíjející. Hlavně proto, že jsme nehráli špatně. Ale dostávali jsme strašně laciné, až kuriózní branky. Na druhou stranu hráči nedávali góly z jasných šancí.

Vybíráte si smůlu na velké zranění. Můžeme jmenovat Kříže, Čapka a také Podolského.
Ještě bych přidal Davida Veselého, který od zápasu v Modlanech nehraje pro těžkou distorzi kotníku. Tonda Čapek a právě Veselý by snad měli být pro jaro k dispozici. U Kamila Podolského je všechno ještě čerstvé. Doufám, že se mu noha dobře zahojí, na jaro to ale nevypadá. No a Vojta Kříž? Ten po svém zranění zatím ukončil kariéru. Podle mě to je škoda, protože takových bomberů po krajských trávnících neběhá.

Sehráli jste taky dva derby zápasy. Doma jste padli s Jílovým, pak ale jasně vyhráli ve Vilémově.
Utkání proti Jílovému bylo o jedné brance. A tu dal soupeř. Ale zápas měl nasazení. Ve Vilémově nám vyšla taktika, celé mužstvo příkladně bojovalo. A to vedlo k výhře.

V průběhu sezony se do sestavy zapracoval zkušený obránce Šmalcl. Dobrá volba, ne?
Tento tah se vedení vyloženě povedl. Vlasta do týmu zapadl bez problémů. Je to hráč, který má v sobě fotbalovost a zkušenosti. Navíc se udržoval v dobré kondici. To vlastně ukázaly zápasy. Ohromně nám pomohl.

Jaké zápasy se vám na podzim povedly a na které byste nejraději zapomněl?
Ty povedené jsou samozřejmě ty vítězné. Takže s Kadaní, Jiřetínem, Neštěmicemi, Mostem a Vilémovem. Nepovedl se nám zápas v Brné, jasně nás přehrálo Štětí a v Litoměřicích hráči také nepodali dobrý výkon.

Našli by se nějací hráči, kteří by si za podzim zasloužili pochvalu?
Já bych nerad někoho vychvaloval, nebo zatracoval. Vždy by mělo jít o kolektivní výkon, kdy se někomu daří více a někomu méně. Tak tomu bylo i v případě našich hráčů.

Kdy vám začne zimní příprava a jak bude vypadat?
Jarní část krajského přeboru startuje v polovině března. Takže je potřeba začít zhruba v polovině ledna. Bude to klasicky v domácích podmínkách, rádi bychom sehráli tak pět nebo šest přípravných zápasů.

Budete tým pro jarní odvety nějak posilovat?
Pokud budou k dispozici Čapek s Veselým, tak to bude posílení. Ale jednoho nebo další dva hráče navíc bychom potřebovali. Nejlépe koncového útočníka. Ale to chce pomalu každé mužstvo.

Jak se vám na podzim líbila úroveň krajského přeboru?
V každém mužstvu najdete pár hráčů, kteří prošli vyššími soutěžemi. A dodávají tak kvalitu. Jinak letos je soutěž vyrovnaná, na jaře tak bude o co hrát.