„Karviná má zkušený kádr, přes letní pauzu posílili. Změnili i trenéra, mají určitou kvalitu. Hodně nebezpečné budou jejich standardní situace, na to si musíme dát pozor. Karviná má ve svých řadách hodně individualit, které se dokážou prosadit. Čeká na nás velmi nebezpečný soupeř," má jasno varnsdorfský lodivod Zdenko Frťala.

Severočeši zažívají parádní období, z posledních pěti zápasů čtyřikrát vyhráli a bojují o špičku tabulky. „Jestli si tým konečně sedl? Já doufám, že tým nesedí a není spokojený. Musíme být na nohou a stále ostražití. Jsem ale rád, že tým produkuje určitou výsledkovou kvalitu, to je dobře. Naše dobré výsledky nejsou dílem náhody, ale odměnou za práci všech kluků v týmů," myslí si Frťala.

Tabulka druhé nejvyšší fotbalové soutěže je hodně vyrovnaná, tím pádem také velmi ošidná. „Klukům to říkáme. Stačí jediná chyba nebo podcenění a může z toho být v tabulce nepříjemný pád směrem dolů. Byli bychom sami proti sobě, kdybychom něco podcenili," kroutí hlavou kouč Varnsdorfu.

Hned tři hráči si plnili reprezentační povinnosti v týmu U 20. „Krom Lukáše Landovského byli donominováni Honza Filip a Vojta Novotný. Je to takové zrcadlo jejich dosavadních výkonů. Nebudu hodnotit výkon v reprezentaci, pro nás je prioritou, aby všichni podávali kvalitní výkony hlavně v našem klubu," zdůraznil Frťala.

Nečekané hráčské absence v neděli nehrozí. „Krom dvou dlouhodobě zraněných hráčů máme všechny hráče k dispozici. Snad to vydrží i do neděle," pevně věří Zdenko Frťala.

Varnsdorfu se proti týmům z Moravy nebo Slezska v tomto ročníku daří. Doma už vyzrál jak na Zlín (3:0), tak na Znojmo (4:1). V poslední bitvě navíc přivezl tři body z Frýdku-Místku (1:0).