Ať jde o „letecké dny" a následné penalty v nejvyšší soutěži, nebo utkání Ligy mistrů mezi Realem a Bayernem, kde sudí mimo jiné pustil domácím za stavu 1:2 jasné postavení mimo hru. Další pokračování rozhodcovských omylů bylo k vidění ve středu v rámci 23. kola Fortuna národní ligy ve Varnsdorfu.

Utkání proti Sokolovu získalo díky chybám tria sudích v čele s hlavním Ondřejem Pechancem punc komedie. Jen těžko si vysvětlit situaci z 78. minuty. Míč po střele varnsdorfského útočníka Oskara Fotra už míří do prázdné branky, domácí už v duchu slaví gól na 3:1. Ovšem rozhodčí k údivu všech hru přerušil. Důvod? Na druhé polovině hřiště se kousek od autové čáry ve „velkých" bolestech svíjel sokolovský Tomáš Valenta. Po ošetření je za dvě minuty na nohou, Varnsdorf přišel o branku, která prostě měla platit.

Jen těžko si vysvětlit, proč Ondřej Pechanec hru nepřerušil dříve, Valenta ležel na trávníku poměrně dlouhou dobu. Sporné pak byly obě branky Sokolova. Penalta proti domácím byla hodně přísná, vyrovnávající trefa „smrděla" offsajdem.

Na zápasy Varnsdorfu jezdím několik let, takhle rozčilené hráče v čele s brankářem Porcalem, se kterým cloumaly velké emoce, jsem neviděl. To samé platí o trenéru Zdenko Frťalovi. Nikdo z aktérů se pak k výkonům rozhodčích nesmí pod hrozbou pokuty vyjadřovat. Mimochodem, v jarní části už Varnsdorf na „podivná" rozhodnutí mužů s píšťalkou narazil na Žižkově a v Olomouci. Vždy v jeho neprospěch.

Jen těžko by se věřilo, že je tým ze severu Čech ve druhé nejvyšší soutěži nechtěný. Trochu mi to připomíná jednu divizní sezónu Vilémova. Tým, který leží stejně jako Varnsdorf ve Šluknovském výběžku, byl „řezán" v utkáních s pražskými celky. Na jejich půdě. A nakonec z divize sestoupil.

Pokud sudí ve Varnsdorfu chyboval nevědomky, měl by přijít odpovídající trest. Pokud ale chyboval záměrně, měl by píšťalku navždy pověsit na hřebík.