Svěřenci trenéra Frťaly rozehráli zápas dobře, v 16. minutě je dostal do vedení Daníček, když mu ke gólu pomohla i tyč domácí branky. Největší šanci Vlašimi zabránil Zbrožek, který chvilku před koncem poločasu vykopával míč z brankové čáry.

Po změně stran se ale hostům postupové naděje pomalu začaly hroutit. V 56. minutě Vlašim vyrovnala. „Místo, abychom pojistili své vedení, po hloupé chybě přišlo vyrovnání," litoval kouč hostí Zdenko Frťala. V 70. minutě přišla pro hosty další komplikace, po druhé žluté kartě byl vyloučen Kouřil a Varnsdorf šel do deseti. „Myslím, že to nebylo na žlutou kartu. Martin měl smůlu, že se v tom souboji objevil. Ironií bylo, že jsme i v deseti zápas dotáhli do vítězného konce," zamyšleně pravil Frťala.

Domácí využili přesilovku poměrně rychle, v 79. minutě je dostal do vedení Krmenčík. Když už to vypadalo na postup Vlašimi, v samotném závěru se stal opět varnsdorfským hrdinou střídající Schubert, který prostřelil Drápela mezi nohama. „Je to jen intuice, když se vám podaří střídání. Jirka ukázal, že má schopnosti rozhodovat zápasy," pochvaloval si varnsdorfský lodivod.

Došlo tak na pokutové kopy, ve čtvrté sérii Fendrich vychytal Borkovce. „Fendrich ukázal, že je spolehlivým brankářem," podotkl Frťala. Posléze proměnil penaltu Kotiš a Varnsdorf se mohl ponořit do víru postupových oslav. „Postup a utkání proti pražské Slavii je pro hráče odměnou. My však máme v hlavě nedělní ligový duel, kdy hrajeme opět proti Vlašimi," dodal Frťala.

VLAŠIM - VARNSDORF 2:2 (0:1), na penalty 3:5.

Branky: 56. Průcha, 79. Krmenčík – 16. Daníček, 90. Schubert, rozhodující PK Kotiš. R: Ardeleánu – Mokrusch, Paták. ŽK: Ujec, Putz – Kouřil, Just, Kotiš, Schubert, Breite. ČK: 70. Kouřil. Diváci: 222.

Varnsdorf: Fendrich – Mach (57. Končal), Kouřil, Zbrožek, Tvaroha – Šraga (57. Rudnytskyy), Kotiš – Breite, Daníček, Mikinič – Just (69. Schubert).