Od té doby si místo ve varnsdorfské brance pronajal Přemysl Kovář. Ten však odešel zpátky do Liberce a Porcalovým parťákem se stal Ondřej Kolář. „Kovář, nebo Kolář. Já jsem takový typ, který vyjde 
s každým," smál se varnsdorfský brankář, který proti Bohemians vychytal čisté konto.

Radku, jak bys ohodnotil první jarní bod, který jste vybojovali na hřišti soupeře?
Všechno bylo ovlivněné špatným terénem. První poločas to bylo tvrdé jako beton. Ve druhé půli se to zlepšilo, ale spíše to byl boj, než fotbal. My jsme se nedostali k naší kombinanční hře, takže bod je asi spravedlivý.

Měl jste v utkání hodně práce?
Ani moc ne. Za celé utkání měli domácí vlastně jen pět takových závarů před brankou. Jednou mne někdo nastřelil, pak nás zachránilo břevno 
a třikrát domácí naštěstí branku netrefili.

Vy jste se v brance objevil po hodně dlouhé době…
Je to pravda. Na podzim vlastně chytal Přéma Kovář. Já jsem chytal někdy na jaře 2012, takže to je určitě přes půl roku.

BRANKÁŘ FK Varnsdorf Radek Porcal.Po odchodu Kováře přišel do týmu Ondřej Kolář. Jak vycházíte s novým parťákem?
Já jsem takový typ, že mi 
nikdo nevadí a že vycházím 
s každým. Takže máme pohodový vztah.

Jaká je vlastně teď vaše pozice? Budete se s Kolářem střídat, nebo jste byl trenérem jmenován jako brankář číslo jedna?
Před prvním utkáním mi trenér oznámil, že budu působit jako jednička týmu. Já ho nechci zklamat a budu se snažit, abych si moje postavení co nejdéle udržel.

Ze tří jarních zápasů jste letos odehráli jen jeden. Navíc hřiště ve Varnsdorfu není ani teď v dobrém stavu. Neměla by třeba soutěž začínat o nějaký ten týden později?
Tak to není asi otázka pro mne, ale na vedení soutěže.

Dobrá. Ale vám, jako hráčům, ta dvoutýdenní pauza asi příliš nevoněla…
Určitě. Pro nikoho to není příjemné, když v zimě trénuje a hraje přátelské zápasy,
a pak mu z kraje sezóny hned dva zápasy odloží pro špatnou kvalitu hrací plochy.

TRENÉR FRŤALA: ZASLOUŽENÁ REMÍZA

Varnsdorfský kouč Zdenko Frťala byl nakonec s remízou spokojený. „Vzhledem k tomu, jak se utkání vyvíjelo, je to pro nás cenná remíza. Hrálo se na těžkém a zmrzlém terénu 
a předvedená hra nemohla být optimální. Hráči na hřišti spíše klouzali. Ani jeden tým neměl stoprocentní šanci, ale domácí byli v určitých pasážích zápasu lepším týmem. My jsme měli v závěru dobrou příležitost, ale přečíslení tři na jednoho jsme nezvládli," hodnotil utkání trenér hostí.

Dva zápasy proti Bohemians Praha a dva výsledky 0:0. Přesto se oba zápasy od sebe značně lišily. „Na podzim jsme doma měli proti Bohemians hodně šancí, ale bohužel. Teď to byl jiný zápas, který hodně ovlivnil špatný terén," podotkl Frťala.

Tento týden by měl Varnsdorf hrát doma proti HFK Olomouc. „Kdybychom hráli teď, tak to nepůjde. Hřiště je pořádně zmrzlé. Pokusíme se udělat maximum, abychom už konečně mohli hrát před vlastním publikem," dodal 
v závěru varnsdorfský kormidelník.

FK BOHEMIANS PRAHA - FK VARNSDORF 0:0

ŽK: Laštovka - Fabián. Diváci: 425. R: Ochotnický - Gallo, Plesar.

FK Varnsdorf: Porcal - Tvaroha, Zieris, Soběslav, Fabián -Martan (86. Mach), Cana, Daníček (46. Breite), Rudnytskyy - Schubert, Volf (70. Hikspoors).