A to měl před utkáním vilémovský trenér Michael Šimek k dispozici kompletní kádr 
a také dvě posily z Varnsdorfu – útočníka Sljiviče a skvělého stopera Zierise.

Domácí nastupovali s vědomím, že poslední dvě utkání neprohráli, ovšem soupeř přijel v pohodě, jelikož držel průběžnou třetí příčku. V první půli byl k vidění spíše vyrovnaný fotbal, vyloženou šanci diváci prakticky neviděli. Za zmínku stojí jen dělovka hostujícího Štefana, jehož bombu vyrazil Vaňák na rohový kop. Čtyři minuty před koncem poločasu už šli hosté do vedení. Do vápna domácích přilétl krásný centr a nikým nehlídaný Jelínek nedal Vaňákovi šanci – 0:1. „Myslím, že úvodní půle byla vyrovnaná, můžeme jen litovat branky do šatny," kroutil hlavou domácí manažer Libor Sklenář.

Úvod druhého dějství patřil Vilémovu. Ve 47. minutě hlavičkoval Sljivič, míč však pohodlně lapil brankář Meteoru. Výsledkem mírného tlaku bylo domácí vyrovnání. V 54. Kurel prostrčil mezi obranou Meteoru. Za ni si naběhl Dvořák a mazácky zavěsil – 1:1. 
O dvě minuty později mohl strhnout vedení na stranu domácích opět Dvořák, jeho střelu z voleje však skvěle vyrazil brankář hostí.

O osudu zápasu rozhodly dva slepené góly Meteoru 
v rozmezí dvou minut. V 67. minutě Vilémov opět nezachytil centr do vlastního vápna a Míča dostal Meteor opět do vedení – 1:2. A o minutu později přišla ta samá situace 
a Junek dorazil Vilémov – 1:3.

Tým ze severu Čech tak po páté porážce v osmém kole spadl na předposlední místo tabulky. „Kluci bojovali, ale soupeř byl kvalitnější. Dostali jsme se opravdu do vážné situace. Je však za námi teprve první čtvrtina soutěže, takže je čas vše napravit, i když to asi nebude jednoduché. Je vidět, že některým hráčským oporám to prostě nejde. Nechybí snaha, ovšem pak přijdou laciné chyby, na které draze doplácíme," dodal závěrem Libor Sklenář.

SK STAP TRATEC VILÉMOV - METEOR PRAHA 1:3 (0:1)

Branky: 54. Dvořák – 41. Jelínek, 67. Míča, 68. Junek. R: Bacík – Svatík, Teuber. ŽK: 2:1. Diváci: 210. Poločas: 0:1.
Vilémov: Vaňák – Hyka (73. L. Nagy), Jirchář, Zieris, Vavroušek – Kopřiva, Očipka (50. Dvořák), Dobeš, Buryánek – Kurel, Sljivič (73. Čuda).