Náš okres má v turnajovém pavouku stále dvě želízka v ohni. Druholigový Varnsdorf hraje v České Lípě (ČFL). A divizní Vilémov jede na hřiště celku Sokol Jablonec nad Jizerou (KP). Oba duely se hrají ve středu 29. srpna od 17.00.

Oba celky jsou v utkání papírovým favoritem, Varnsdorf se utká s tradičním soupeřem. „Pohár je specifická soutěž. Je tu více překvapení než v normální probíhající soutěži. My tam ale jedeme s jediným cílem – chceme postoupit," tvrdí trenér Varnsdorfu Zdenko Frťala.

V případě postupu by Varnsdorf narazil na Slovan Liberec. „To je lákadlo. Ale pro oba týmy. Myslím, že pro hráče je to dostatečná motivace, prožít konfrontací s tuzemským mistrem," konstatuje varnsdorfský lodivod.

V České Lípě si zahrají i hráči, kteří zatím nedostávali ve II. lize tolik prostoru. „Můžu potvrdit, že dostanou příležitost hráči z lavičky. Do České Lípy s námi nepojede Kotiš, Rudnytskyy a Daníček. Ani jeden ještě není zcela fit," dodal Frťala.

Vilémov před pohárovým utkáním má starostí až nad hlavu. „ Máme velkou marodku a Varnsdorf také, takže pojedeme opět nekompletní a bez posil, ale budeme se snažit podat co nejlepší výkon a postoupit. To je náš cíl, i když víme, že tam neuspěla jiná kvalitní mužstva z vyšších soutěží  – Mšeno či Hlavice," smutně říká vilémovský manažer Libor Sklenář.

Divizní tým ani nemá koho šetřit. Bude mít vůbec problém poskládat jedenáct lidí. „Šetřit již nemáme koho, lavička marodů je plná, takže bude hrát možná i druhý gólman Loos, který vstřelil vyrovnávací branku v Toužimi nebo nedoléčený Kurel," rezignovaně praví Sklenář.

V případě postupu by na Vilémov čekal taktéž atraktivní soupeř. „Dle rozpisu soutěže je to vítěz duelu Rosice – Zbrojovka Brno, takže s největší pravděpodobností bychom v případě postupu narazili na ligovou Zbrojovku," dodává vilémovský funkcionář.