„Letní příprava byla hektická. Krátký čas, mnoho dovolených a dalších nepřítomností, to vše narušovalo ideální průběh. V přípravě jsme šli cestou silných soupeřů s mottem těžko na cvičišti, lehko na bojišti," uvedl vedoucí mužstva Ladislav Čurgali.

Šluknov postupně prohrál s Vilémovem, FK Varnsdorf U 19, Neusalz, Opach (oba Něm.) a Doksy. Trenérem nadále zůstává Michael Lom.

Jak se změnil kádr Šluknova přes letní pauzu? „Radek Vichterey zůstává ve Vilémově. Nyní to vypadá, že se bude hrát nová sezóna v tomto složení: Bednář, Schejbal, Baulovič, Hlávka, Svačina, Lukáč, Holešovský, Jägr, Jarábek, Kramer, Slanina, Kirchner, Lehrl, Kasal, Záruba, Hajduk. K tomu pořád věřím, že Šembera se vrátí, občas může vypomoci Čurgali  ml., který je na střídavém startu ve VDF U 19, občas může pomoci Navrátil, případně zraněný Dobeš. Také by na áčko měl Mikula, ale ten se do přípravy nezapojil a bude v béčku a dorostu. ," prozradil Čurgali.

Nováčky jsou Pavel Kasal z České Lípy, staronovým hráčem je Patrik Záruba, který dal v Krásné Lípě 18 branek. A do třetice Krásná Lípa. Z hostování se vrací Martin Schejbal. „Je to mladý perspektivní brankář. Bohužel pracuje i o víkendech, tak je k dispozici jednou za 14 dní. Měl by se střídat v béčku s Uchytilem a případně být připraven na áčko. Dalším nováčkem je Dominik Jarábek. Levonohý šikovný mladík z Lipové, který je na hostování z Varnsdorfu. Cíle na sezónu nejsou žádné. Hrát co nejlepší fotbal, získávat body a pak se uvidí," dodává Čurgali.

První utkání čeká na Plaston Šluknov v domácím prostředí. V sobotu 25. srpna hraje od 17.00 s nevyzpytatelným celkem TJ Hrobce.