Hosté nastoupili bez několika hráčů základní jedenáctky. Na lavičce seděl Vachoušek, Matula, Litsingi, nebo aktuálně nejlepší střelec Gambrinus ligy – Aidin Mahmutovič. Od úvodních minut se hrál opatrný a vyrovnaný fotbal. Teplice nepřipomínaly tým, který střelecky 
v lize válí. Střela Ljevakoviče a hlavička Salamiho Porcala neohrozily. V 17. minutě se domácí jednička zaskvěla proti šanci Jindráčka. „To mě Jindráček jen trefil, nebylo to těžké," skromně pravil Radek Porcal.

Hostující útočník se hnal na Porcala ze strany, ten však reflexivně zakročil. Varnsdorf mohl jít do vedení po akci Mikiniče, který uprchl po pravé straně a míč posadil na hlavu Daníčka. Ten branku těsně minul. Ve 35. minutě se Kotlina raduje, ale zbytečně. Zbrožek sice hlavou překonává Grigara, branka však pro údajný faul neplatí. Poločas zakončil svou tvrdou, ale nepřesnou střelou Táborský, když míč napálil do boční sítě.

„V první půli jsme hráli odvážný fotbal na hranici svých možností," pochvaloval si domácí lodivod.

Po změně stran poslal Zdenko Frťala na hřiště Schuberta a Volfa. A tento tah se domácímu trenérovi vyplatil. V 51. minutě si míč ve vápně našel Schubert a prostřelil zblízka Grigara – 1:0. Teplice chtěly okamžitě vyrovnat. Nejblíže byl Mahmutovič, teplický expres sice přeloboval Porcala, míč ale skončil těsně nad horní tyčkou. A v 65. minutě přišla pro hosty další rána. Rudnytskyy v akci dva na jednoho vybídl Schuberta, ten udělal Grigarovi kličku a mazácky míč zasunul do branky – 2:0.

Teplice vrhly všechny síly do útoku, střelu Salamiho vykopávali domácí obránci z čáry, Ljevakovič pálí těsně vedle. Výhra domácích mohla být ještě vyšší, ránu Volfa zastavilo břevno, Kotiše vychytal Grigar.

Zdenko Frťala si pochvaloval výkon hráčů, kteří pravidelně nenastupují. „Kluci prokázali, že mají na základní sestavu," dodal varnsdorfský kouč. „Zasloužená výhra domácích. Mohli jsme tu nakonec prohrát i vyšším rozdílem," hlesl kouč hostí Zdeněk Ščasný.

FK Varnsdorf - FK Teplice 2:0 (0:0)

Branky: 52. a 65. Schubert. ŽK: Jablonský. Rozhodčí: Příhoda – Pilný, Arnošt. Diváci: 1348

Varnsdorf: Porcal – Šraga, Zbrožek, Filip, Mach – Jakobovský (76. Cana), Kotiš – Mikinič, Breite (46. Schubert), Rudnytskyy – Daníček (46. Volf).