„Letos to nebude žádná paráda, chceme do týmu zapracovat další mladíky,“ s úsměvem říká vedoucí klubu Ladislav Čurgali.

Jak byste zhodnotil přípravu ve Šluknově?
Odehráli jsme šest přípravných  utkání od nejtěžších soupeřů po nejslabší. Nejvíce se povedl zápas  s Hrádkem nad Nisou a Českou Kamenicí, naopak nejhorší byl zápas s Horním Podlužím. S výsledky jsme celkově spíše spokojeni. Problém je s hráči, jako asi všude v dnešní době. Práce, nemoci a další důvody jsou příčinou, že pokaždé mužstvo hrálo v jiné sestavě. Dostali tak ale šanci i další hráči z béčka a dorostu, což je dobře. Zimní příprava byla jako vždy o získání fyzičky. Hráči z toho pak žijí celý rok.

Limitují vás před prvním jarním kolem nějaké zranění?
Musím zaťukat, ale vážná zranění nás tentokrát minula. Přesto bude počet hráčů na hraně, protože jich máme aktuálně čtrnáct. V případě problémů budou muset vypomoci hráči z dorostu a nebo z béčka. O postup a doufám ani o sestup hrát nebudeme, tak spíše šetříme, zbytečně neutrácíme a uvidíme, co uděláme s příští sezónou. Chceme podávat hlavně doma dobré výkony a vyhrávat před našimi diváky. Tím ovšem neříkám, že budeme venku odevzdaným soupeřem.

Jaký byl v zimě pohyb v samotném kádru?
Již dlouhodobě spolupracujeme s Vilémovem. Opět u nás budou Baulovič, Jägr a M. R. Vichterey. Z Dolní Poustevny bude u nás opět Karpíšek a Šolín. Snažíme se nadále dodělat generační výměnu a zapojit co nejvíce mladíků do mužstva. Neodešel nikdo.

Hned na  úvod vás čekají dle tabulky slabší Trmice. S jakým cílem tam jedete?
Určitě víme o tom, jak je první zápas důležitý, obzvláště s týmem ohroženým sestupem. Vítězstvím v tomto utkání bychom hodně uklidnili situaci do celého jara. Naopak prohra by nám to hodně komplikovala. Máme co Trmicím vracet, protože jsme snad jediný tým, se kterým soupeř na podzim vyhrál – a to navíc v našem domácím prostředí.

Jaké si kladete cíle do jarní části soutěže?
Hrát klidný střed tabulky, zapracovat mladíky, aby získali potřebné zkušenosti a doma předvádět pohledný fotbal.

Změnilo se něco ve vedené klubu nebo na pozici trenéra?
Ve vedení žádné změny. Trenérem je nadále Milan Lom.