Česká Kamenice v I.A třídě vybojovala za první polovinu ročníku 25 bodů a přezimuje na pátém místě. „Změnili jsme taktiku, hráli více do defenzivy. Klíčem také byly výsledky na domácí půdě," má jasno trenér Pavel Mokráček.

Na vaše poměry jste zažili velmi dobrý podzim. Takže musíte být spokojený, ne?
Máte pravdu. Před začátkem sezony jsme si tak nějak probrali, proč se nám v předchozích letech nedařilo. Hráli jsme bezstarostně a hodně na krásu. Proto se hra zjednodušila, zrychlila se přechodová fáze, důraz jsme kladli na pevnou defenzivu. A to vedlo k lichotivému postavení v tabulce. Jsem rád, že ta sebereflexe a progres zafungovaly.

Klíčem ale také byly domácí zápasy. Ze sedmi jste vyhráli hned šest…
Stoprocentně. Důležitý byl vstup, kdy jsme vyhráli první dva zápasy, které se hrály na domácí půdě. Hlavně tři body nad silným Libouchcem byly cenné. Velikou kaňkou byla jasná porážka od Oldřichova. Ale tu jsme pak napravili při venkovním utkání.

Povedlo se vám také utkání na hřišti neoblíbených a letos dobře hrající Křešic.
Tam jsme podali možná náš nejlepší výkon. Dlouhodobě se nám tam nedaří. Vždy jsme tam přijeli jako lépe postavený tým, měli více šancí a převahu. Ale vždy nás potopily brejky soupeře. Křešice jsme chtěli zaskočit jejich vlastní hrou. Pomohl nám gól v první minutě a pak také naše aktivita. Výhra byla zasloužená a velmi cenná.

Ale abychom jenom nechválili. Našel jste na podzimu nějaká negativa?
Určitě zmíněný zápas s Oldřichovem. A pak také výkony v Modré a Jílovém. Tam někteří hráči vyrobili hrubé a osobní chyby. Jsem rád, že se z toho ponaučili a náš výkon se pak zvedal.

Co zimní příprava? Kdy začnete a jak bude vše vypadat?
Začínáme poslední týden v lednu. Připravovat se budeme výhradně v domácích podmínkách. Na přelomu února a března bych rád vyrazil na čtyřdenní herní soustředění. Asi to bude na Křivoklát. Podmínkou je, abychom tam měli k dispozici hřiště.

Pocítí váš hráčský kádr přes zimní pauzu nějaké změny?
Určitě budeme chtít posílit. Je jasné, že odchází Jakub Chmelík. Dostal šanci v divizním Novém Boru. Přejeme mu to, je to posun o dvě soutěže. Těší mě to, ale zároveň i mrzí. Byl to náš nejlepší střelec, dal devět branek. A některé z nich byly rozhodující.

Jak jste aktuálně spokojený s přínosem vašeho rezervního týmu?
Je pravda, že v létě jsem byl skeptický. Navíc když naše béčko odmítlo postup do okresního přeboru. Na podzim nám ale hodně pomohlo. V mnoha zápasech hrál Švanda, Kozelek, zápas proti Střekovu rozhodl Landovský. Víceméně náš naše béčko zachránilo. Takže spolupráce byly v tomto ohledu výborná. Jen opravdu škoda, že nehraje vyšší soutěž.

I když je na to brzy, přece jen se zeptám. Máte nějaké cíle do jarní části soutěže?
Už jsem o tom přemýšlel. Důležité bude nahradit Chmelíka. Mým cílem je pokusit se o posun v tabulce. Když se to povede, bude to vynikající. Když zůstaneme pátí, bude to velmi dobré. Když klesneme o jednu příčku, bude to dobré. Ale níž jít nechceme. Los máme všelijaký. Doma hostíme samé silné celky, venku zase hrajeme s týmy, které budou bojovat o záchranu. Bude to těžké, bude to o hlavách hráčů.