Varnsdorfští fotbalisté si před odjezdem na herní soutředění střihli přátelský zápas s Ústím nad Labem.

Téměř stovka diváků sledovala zajímavou fotbalovou podívanou, kterou v 79. minutě rozhodl Ladislav Martan, který překonal ústeckého Radima Nováka a postaral se o jedinou trefu v celém zápase. Ten však skončil blamáží, když po dvou zákeřných faulech v podání ústeckého Martykána a Teplého stáhl trenér Varnsdorfu Zdenko Frťala své ovečky ze hřiště, a utkání tak skončilo již v 84. minutě.

„Logicky jsem musel kluky stáhnout. Uvědomil jsem si, že je to jen příprava, v mistrovském utkání bych to asi neudělal. Byla to reakce na dva nepochopitelné zákroky ze strany Ústí nad Labem," prozradil varndorfský kouč Zdenko Frťala.

Co se vlastně stalo? Vyhrocený konec zápasu odstartoval tvrdší faul varnsdorfského Schuberta, který nešetrně nakopl ústeckého Zukiče. Tato situace se odehrála zhruba po hodině hry. Fotbalisté Ústí se ke konci zápasu rozhodli pro odvetu.
Jako první to odnesl Schubert, jehož ve vzdušném souboji sestřelil loktem Martykán. Atmosféra na hřišti začala houstnout.
Ještě horším způsobem se 
o pár  minut později prezentoval ústecký Teplý. Ten před vápnem soupeře zezadu sestřelil varnsdorfského záložníka Matěje Kotiše. Na  místě se strhla menší strkanice.

To jeho protějšek Lukáš Přerost si nemyslel, že by byla situace až tak vážná. „Myslím, že až tak vyhecované to nebylo. Samozřejmě se všichni dobře znají, náboj tam byl. Oboustranně tam byly hezké akce, hrálo se agresivně, ale férově," řekl Přerost pro oficiální klubový web. V jeho týmu se také objevili dva odchovanci děčínského Junioru – Lukáš Vaněk a Jakub Pícha.

Se samotným výkonem svých hráčů byl Frťala vcelku spokojený. „Z obou stran to byl pohledný a svižný výkon. Ukázalo se, že jak my, tak Ústí hrajeme 
o špičku druhé ligy. Duel měl vysokou úroveň," pochvaloval si kouč Varnsdorfu.

Ústí mohl dostat do vedení Veverka, jeho střela skončila těsně vedle Fendrychovy tyče. Varnsdorfu první velkou šanci sebral skluzem Martykán, který na poslední chvíli zasáhl před Volfem. Minutu před koncem poločasu byl blízko gólu Jakobovský. Jeho dělovka z přímého kopu sice málem přepůlila horní tyčku, v brance však neskončila.

Po změně stran byli přeci jen lepší varnsdorfští fotbalisté. Dvakrát se mohl prosadit Rudnytskyy. Hbitý štírek nejprve branku přestřelil, pak jeho střelu vykopl z brankové čáry obránce Vaněk. Na druhé straně musel vytasit pohotový zákrok Fendrych, když vyrazil parádní střelu Jursy.

V 79. minutě pak Martykán chyboval v rozehrávce, Kotiš vyslal do úniku Martana, který přehodil vybíhajícího Nováka. A za pět minut už bylo po zápase.

FK Varnsdorf – FK Ústí nad Labem 1:0 (0:0) Branka: 79. Martan.

Hráno na Městském stadionu v Děčíně.

Bez karet, 100 diváků.

FK Varnsdorf: Fendrych – Tvaroha (46. Mach), Kouřil, Zbrožek, Jakobovský – Cana (46. Kotiš), Breite (46. Daníček) – Rudnytskyy, Schubert, Mikinič (46. Martan) – Volf (46. Jurča).