Druhý Benešov doma nečekaně ztratil, když Horní Podluží porazil až na pokutové kopy. „Dali jsme dva rychlé góly. Ale to nám paradoxně uškodilo. Jakoby se kluci uspokojili. Podluží hrálo na brejky a z nich dalo dvě branky. Po zimní přípravě jsme byli natěšení. Ale moc se to nepovedlo," pravil benešovský trenér Miroslav Vrabec. „Chtěl bych kluky pochválit, protože s bodíkem v Benešově jsme moc nepočítali. Jsem rád, že jsme dokázali i v neúplné sestavě uspět a asi i překvapit," pochvaloval si vedoucí hostů Martin Šedivý.

Parádně do jarních odvet vstoupil Jiříkov, který v Ústí porazil Hostovice 4:0. Všechny branky Spartaku přitom obstaral Kryštof Novák. „Je to paráda. Dobře nám zachytal brankář, vycházely nám protiútoky. Hostovice nehrály špatně, ale my byli daleko produktivnější," pochvaloval si jiříkovský Jan Turiščev.

Heřmanov na vlastním hřišti nepřekvapil. První Chuderov mu nasázel tři branky. „Hosté vyhráli zaslouženě. Když to tak vezmu, tak jsme prakticky neměli vyloženou šanci. Směrem dopředu to bylo jalové. Výsledek je pro nás ještě milosrdný, Chuderov tam měl další příležitosti. Je pravda, že máme trochu mladší kádr. Ale náš výkon byl špatný," kroutil hlavou heřmanovský kapitán Radek Rojko.

Šluknov začal jaro tak, jak skončil podzim. V Bynově přehrál tamní Union hladce 4:1. „Podle mě zasloužené vítězství. Hrajeme ofenzivně na tři útočníky. Díky aktivní hře jsme Děčín donutili k chybám, které následně kluci trestali. S výkonem jsem byl spokojený, musím mužstvo pochválit," říkal spokojený trenér Šluknova Aleš Gall. „Z jedné porážky se nepoděláme, zvlášť když jsme si na ně v Srbicích v zimě docela zvykli. Ale všichni bychom očekávali mnohem větší zápal a bojovnost, i když se nedaří," zlobil se vedoucí Unionu Libor Eichelmann

Boletice herně v Trmicích nezklamaly, přesto prohrály 0:4. „Porazili jsme se sami. Chyby, které jsme vyrobili, by snad neudělali ani žáčci. Domácí byli v úvodu aktivnější, pak se hra vyrovnala. Ale sráží nás zbytečné minely. Výsledek je pro nás krutý," podotkl hrající předseda Boletic Miloslav Šindelář.

Velký Šenov doma dvakrát dotahoval náskok Chlumce. Nakonec ale prohrál 2:3 a zůstává předposlední. „Celkově to bylo vyrovnané utkání. Při třetí brance měli hosté štěstí, vyšla jim standardní situace. Nedá se nic dělat, musíme bojovat dál. Pokusíme se překvapit v derby proti Jiříkovu," nevzdává se trenér Velkého Šenova Karel Kirchberger.

Trmice – Boletice 4:0 (1:0) B: Uhlíř 3, Petera. R: Vlk. ŽK: 4:3, 50 diváků. Hostovice – Jiříkov 0:4 (0:1) B: Novák 4. R: Trojan. ŽK: 2:3. ČK: Dvořák (H), 50 diváků. U. Děčín – Šluknov 1:4 (1:2) B: Huček – Mikula 2 (1 z PK), Dobeš, Hajduk. R: Červený. ŽK: 2:2, 100 diváků. Benešov – H. Podluží 2:2 (2:2) – na PK 6:5. B: Kolář 2 (1 z PK) – Vavrinec, Bandas. R: Kuriljak. ŽK: 3:1, 80 diváků. Heřmanov – Chuderov 0:3 (0:1) B: Řezníček 2, Guttmann. R: Davignon. ŽK: 1:1. ČK: Vlasák – Rohlík, 60 diváků. V. Šenov – Chlumec 2:3 (1:1) B: Obergruber (PK), Kříž – Valenta, Mach, Veselý. R: Jirsák. ŽK: 2:1, 75 diváků.