Fotbalisté druholigové Varnsdorfu si na své konto připsali další bod. Tentokráte ho přivezli ze hřiště Táborska, remízu zajistil pět minut před koncem Chod.

Ovšem v celém klání byli hosté aktivnějším a lepším souborem. Lépe ovšem začal domácí tým, který se dostal do vedení už ve třetí minutě. Na levé straně se dobře uvolnil Jasanský, přihrál Kostečkovi, který si míč potáhl a trefil se pěkně k tyči – 1:0. Domácí tým tento gól příliš nepovzbudil, Varnsdorfští byli častěji u míče, hráli rychleji a přesněji. Táborsko jakoby se rozhodlo, že bude celé utkání výsledek bránit. „Do zápasu jsme vstoupili s trochu jinou základní sestavou. Bohužel, začátek se nám prostě nepovedl," nehledal výmluvy asistent trenéra Pavel Hradiský.

Hosté se nemohli prosadit. Jejich útočné aktivity vedl hlavně Breite. Rány létaly vedle, nebo je Fryšták spolehlivě ztlumil. Po půl hodině se zdálo, že se Táborsko nadechuje. Dokonce dalo gól Přeučilem, ale pískal se ofsajd. Varnsdorf nadále prahnul po gólovém zářezu.

Ve 46. minutě trefil Martanův trestný kop vnější tyč. Hosté byli v zápase i nadále o něco lepší. Paradoxně mohli inkasovat po hrubé chybě obrany. Jasanský se hnal sám na gólmana, ale míč si moc předkopl a o šanci přišel. Pak útočník Pecka v nadějné pozici uklouzl a publikum si jen povzdechlo. V 85. minutě přišel zmíněný vyrovnávací gól. První hlavičku Fryšták zázračně vyrazil, ale na dorážku Choda už reagovat nemohl – 1:1. „Byla to naše pěkná kombinační akce. Centroval Pavlo Rudnytskyy a hlavičkoval Pavel Tvaroha. Míč se pak ke mne odrazil a já ho doklepl do sítě," pravil šťastný střelec, který byl na hřišti pouze sedm minut.

Poslední minuty se Táborsko vrhlo do zoufalého útoku. Jasanský si pádem v pokutovém území říkal o penaltu, ale dostalo se mu žluté karty za nesportovní chování.

Varnsdorf si tak odváží bod, ovšem měl navíc. „Ukázalo, že náš celý kádr je opravdu kvalitní. Po špatném začátku jsme převzali iniciativu a po celý zápas jsme byli aktivnější. Za to jsme byli odměněni gólem Choda, který dorážel brankářem reflexivně vyraženou hlavičku Tvarohy po přesném centru Rudnytského," dodal Hradiský.

„„Po smolné prohře doma s Brnem jsme chtěli zase bodovat a to se nám povedlo, i když po průběhu utkání, ve kterém jsme byli jasně lepším týmem jsme měli brát víc než bod. Táborsko šlo brzy do vedení, ale zbytek zápasu byl v naší režii a bylo jen otázkou času, kdy vstřelíme gol.Celý tým podal výborný výkon. O kvalitu zápasu se zasloužil i sudí Lerch, jenž pískal bezchybně," konstatoval Vlastimil Chod.

FK Varnsdorf tak má na svém kontě 37 bodů a patří mu pěkná sedmá příčka. Další zápas hraje Varnsdorf už ve středu 9. května. Od 17.00 přivítá v Kotlině v derby vedoucí FK Ústí nad Labem. Pro Ústí to může být rozhodující utkání v boji o postup, na podzim Varnsdorf prohrál v Ústí 0:1.

TÁBORSKO - FK VARNSDORF 1:1(1:0)

Branky: 3. Kostečka – 85. Chod. Žluté karty: Kostečka, Zbrožek, Kotrba – Rudnytskyy. Rozhodčí: Lerch – Košec, Pospíšil. Diváci: 347.

FK Varnsdorf: Porcal – Mach, Filip (77. Chod), Pimpara, Hauer (64. Hozda) – Cana, Tvaroha – Rudnytskyy, Breite, Martan (64. Hikspoors) – Volf.