„Klukům ale nemám co vytknout. Odvedli dobrou práci a poctivě makali. Lovosicím jsme to rozhodně neusnadnili,“ připomněl předseda klubu Milan Kougl.

Jediná trefa zápasu přišla ve 36. minutě, kdy se prosadil lovosický kanonýr Marčaník. „Byla to naše klasická chyba v rozehrávce, kterou soupeř potrestal. Hosté spoléhali na rychlé útočníky Espinosu a Marčaníka. Hlavně druhý jmenovaný nám dělal problémy,“ přiznal Kougl, který v sestavě například postrádal Horváta, Hadravu nebo Koláře.

Tým od Ploučnice se snažil vyrovnat. Jenže si nevytvořil žádnou gólovou situaci. „Vlastně jsme neměli žádnou vyloženou šanci. Bylo tam pár náznaků, ale nic z toho nebylo. Sportovně musíme přiznat, že Lovosice byly lepší a asi zaslouženě vyhrály. Přesto ve vzduchu visel alespoň bod,“ mínil.

Nováček soutěže prohrál podruhé v řadě a je devátý. „Hráli jsme lépe než v Oldřichově. V dalším kole máme Libouchec. Mrzí mě, že máme hodně absencí. Musíme se s tím poprat,“ dodal.

MSK Benešov n. Pl. – ASK Lovosice 0:1 (0:1)

B: Marčaník. R: Eichler. ŽK: 2:1. ČK: Padrta. Diváci: 60.

Benešov: Minařík – Mottl, Pařízek, Knespl (85. Krejčí), Padrta – Brom (64. Jäger), Kroupa, Hora, Krédl (52. Oravík) – Polanský, Kropáč