Parta okolo Pavla Mokráčka nepotvrdila tři body z Libouchce a zaslouženě podlehla Rumburku 0:3. „Když pominu prvních dvacet minut, tak kluci hráli špatně. Chyběla mi tam bojovnost, hráči působili podrážděně a nehráli jako tým. Hodně mě to zklamalo," přiznal Mokráček.

„Přestože jsme ve hře měli ještě hluchá místa, kdy se nám nedařila přihrávka, tak jsme bojovností a velkou snahou toto utkání dotáhli do vítězného konce a zaslouženě si odvážíme všechny tři body," pochvaloval si naopak rumburský trenér Jaroslav Červinka.

Domácí nejprve přestáli velkou šanci Šebory, který trefil Dubského, aby sami převzali na dvacet minut zápasovou taktovku. Jenže z převahy nic nevytěžili. „V této fázi to ještě ušlo. Šimek šel sám na brankáře, ale nedal," mrzelo Mokráčka.

Do vedení se dostal Rumburk díky Šeborovi, který se prosadil po rohovém kopu. „Tři naši hráči neuhlídali asi toho nejmenšího rumburského," zlobil se českokamenický stratég.

Do konce první půle už se nic podstatného neudálo.

„Do druhé půle vlétli domácí se snahou co nejdříve vstřelit kontaktní branku. Převaha byla na jejich straně, ale chyběla jim přesná finální přihrávka," všiml si Červinka.

Po hodině hry přišel další zásadní moment. Domácí faulují ve vlastním vápně a Havel se z následného pokutového kopu nemýlil. „Domácí se po inkasované brance se do žádné šance nedostali a jejich výkon měl klesající tendenci. Naši výhru zpečetil čtvrt hodinu před koncem Šott, který byl na konci rychlého protiútoku," poznamenal rumburský vůdce lavičky.

Pro Českou Kamenici další domácí studená sprcha. „Ze čtyř kol jsme hráli třikrát doma a máme jen šest bodů. Teď nás čeká těžký los. Je to velká škoda," uzavřel vše Mokráček.

„Věřím, že tato výhra nám pomohla a hráčům ukázala, že při zodpovědném tréninku se výsledky dostaví. Je to dobrá pozvánka na další domácí mistrovské utkání, kde je potřeba získané body potvrdit," má jasno Červinka.

FK Česká Kamenice - FK Rumburk 0:3 (0:1)

Branky: 26. Šott, 60. Havel (PK), 75. Šebora. R: Vlašič. ŽK: Jírava, Kozelek, Mysliveček - Stankovič, Pilko, Havel. Diváci: 100.

Č. Kamenice: Dubský - P. Vaněk (54. Mysliveček), Tschakert, Louda, Mach - Jírava (57. Kozelek) - Šimek, Mitruška, Chmelík (76. Bouchal), Starosta (72. Černý) - Hodač.

Rumburk: Hadar - Trégr, Havel, Pokorný, Stankovič - Šebora (79. Mlejnek), Zima, Pilko, Hejl - Matějka, Šott.