Ale ani výkon varnsdorfského brankáře Radka Porcala na body nestačil, tým z Kotliny prohrál na Žižkově vysoko 0:3. „Přijde mi, že někteří kluci, co přišli, neví, co je to dospělý fotbal," nebral si Porcal po porážce žádné servítky.

Radku, Žižkov v týdnu vyřadil 
v poháru Jihlavu. Měli jste z něj
o to větší obavu?
Ne, z každého soupeře máme respekt, ale nijak větší jsme neměli. Problém byl v tom, že jsme to soupeři v první půli hodně ulehčili. To, co jsme předváděli v osobních soubojích, je málo. Pak se v nich z naší strany objevila zákeřnost. Máme mladý tým, který se hodně obměnil, na to se ale nemůžeme vymlouvat. Pokud chceme být úspěšní, tak musíme začít od bojovnosti, zdravé agresivity v osobních soubojích. Přijde mi, že někteří kluci, co přišli, neví, co je to dospělý fotbal. To, že měli úspěch v Juniorské lize, neznamená, že teď bude stačit. Nepochopím, co jsme tu předvedli.

Pojďme k penaltě. Byla?
To se z mého pohledu těžko posuzuje, měl jsem před sebou nějaké hráče. Pak jsem viděl už jenom padat soupeře. Nakonec je teď jedno, jestli tam byl kontakt nebo ne.

Pokutový kop jste chytil. Jaký máte recept?
Žádný, penalta je loterie. Míru Podrazkého ale znám ještě z doby, kdy hrál za Sokolov. Tehdy jsem mu jednu také chytil. To ji dával na druhou stranu. Říkal jsem si, že se na to třeba pamatuje a zvolil jsem druhou stranu.

Váš tým byl nahoře a po následném rohu dole. Proč?
To je přesně ta nezkušenost mladých hráčů. Nechají v šestnáctce úplně volného hráče, míč projde celým vápnem. To je o nezodpovědnosti jednotlivého hráče.

Dostal jste tři góly a minimálně tři chytil. To je špatná známka pro vaši defenzivu.
V první půli jsem si připadal jak na kolotoči. O poločase byla bouřka v kabině a pak to bylo o něco lepší. Takhle to ale nejde dál. Musíme si to pořádně vyříkat. Nekoukat nalevo, napravo. Máme tři body po čtyřech kolech, to je strašně málo.

V příštím kole přivítáte doma Zlín. S jakým cílem?
Nezbývá nám nic jiného než vyhrát. Musíme jít od začátku za vítězstvím.

Máte na ně?
Určitě! Musí se ale podstatně změnit příchod některých hráčů, hlavně těch, kteří přišli v letní přestávce. Varnsdorf je rodinný klub a nám, co jsme v něm déle, není lhostejné, jakou hrou se prezentujeme, jak si s námi soupeř hraje. Ti, kterým to bude jedno, budou mít veliké problémy.