MSK Benešov nad Ploučnicí (okresní přebor, Děčínsko) – Miloslav Kougl, předseda klubu:

„Za jednu sadu dresů utratíme tak 10 – 12 tisíc. Někdy bereme sadu po patnácti, někdy po osmnácti kusech. Dresy měníme tak za tři roky, u dětí to je častější. Máme zaběhlou značku Jomu.“

FŠ Litvínov (druhý tým tabulky společného okresního přeboru Teplicka a Mostecka):

Litvínovští, kteří se netají ambicemi na postup do krajské B. Třídy, využívají dresy značky Puma. Kvalitní trikoty vyjdou kolem dvanácti stovek. „Samozřejmě, že když fanoušci zatouží po našem dresu, tak přijmeme objednávku a repliku dresu jsme schopní pro naše příznivce vyrobit,“ říká trenér litvínovského celku Tomáš Gergel.

SK Málkov (vedoucí tým okresního přeboru Chomutovska – skupiny západ):

Málkovští fotbalisté používají dresy známé značky Joma. Stojí kolem tisícikoruny. Skalní příznivci o jejich repliky stojí. „A my nemáme problém je vyrobit i pro naše příznivce. Samozřejmě, že objednávky nepřijímáme po desítkách, nehrajeme ligu,“ směje se vedoucí týmu Roland Reihs. „Každopádně když je o naše dresy zájem, tak nemáme problém je pro fanoušky nechat vyrobit,“ dodal Reihs.

Zajímavost: Jaroslav Petráš, fanda divizního FK Baník Most-Souš: 

„Já naše fotbalové dresy miluju, myslím, že se povedly. Vůbec mám rád mostecké barvy, které dávají vzpomenout na starou slávu mosteckého Baníku. Kdyby to šlo a dostal jsem doma povolení, tak si tím vytapetuji byt.“

Roman Veselý, trenér TJ Chlumec (I.B třída Ústeckého kraje):

„Máme tři sady dresů, většinou vydrží každá 2 až 3 sezony určitě. Pak alespoň jednu obměňujeme. Někdy se nám poztrácí stulpny, kraťasy, takže přemýšlíme, zda dokoupit celou sadu, nebo jen určité komponenty. Co se týče ceny, nedokážu přesně říct, ale myslím, že za jeden komplet se vejdeme do tisícovky.

Stanislav Starý, Žitenice (okresní přebor Litoměřice):

Máme dresy od Adidasu, neumím odhadnout, kolik stojí komplet. Tipnul bych kolem 1 000 až 1 500 Kč. Současné dresy máme třetí sezónu, a zatím drží. Kraťasy a stulpny bereme jako sezonní materiál.

TJ Desná (krajský přebor Libereckého kraje) - vedoucí týmu Petr Kopal:

„Ceny dresů se liší jako ceny ostatního zboží. Kvalita našich dresů je velmi dobrá, vydrží několik sezon. Domácí dresy máme v klubových barvách. Dresy na utkání venku musíme mít odlišné od dresů domácích, proto musíme mít minimálně dvě sady dresů.“

TJ Sokol Plavy (I.B třída Libereckého kraje) – hrající vedoucí týmu Ondřej Votoček:

„Cena s potiskem je přibližně 1000 až 1200 za kus. Na sezonu 2022 máme objednané dvě sady Adidas. Sada patnácti kusu vyjde na 17 až 20 tisíc. Kvalita je dobrá, používají se k výrobě nové kvalitní materiály. Vydrží dlouho.“

TJ Čertice, tým fotbalistek – trenér Jan Štol:

„S dresy je to pokaždé jinak, těžko se určuje cena jednoho, maximálně průměrem. Cena jedné celé sady dresů nás vyjde zhruba na 30 tisíc korun a během sezóny potřebujeme minimálně dvě. V přípravných zápasech a na turnajích samozřejmě používáme starší dresy. Zvláště přes zimu v halách se rychle ničí. Naše děvčata jsou k materiálnímu vybavení ohleduplná, takže nám nová sada dresů dokáže vydržet i několik let. Jen se postupně ve svém využívání posouvá od mistrovských utkání k přípravným a končí na palubovkách hal. Barvy vždy volíme především podle možností využití v porovnání s dresy soupeřek. Ale samozřejmě se k tomu také musí líbit, máme přece dívčí tým.

FK Lučany (I.B třída Libereckého kraje) – předseda Oldřich Churý:

„Cena dresů? Odpověď není jednoduchá, neboť cena se odvíjí od kvality, značky, velikosti. Žákovský dres stojí zhruba 600 až 1000 korun, takže sada přijde zhruba na deset až šestnáct tisíc. U dospělých je to pochopitelně dražší. Kvalita je už dnes dobrá, takže by dresy měly nějakou tu sezonu vydržet.