„Hned po zápase jsme šli na internet. Bohužel z divize nakonec sestoupilo Štětí, Chomutov a také Žatec. Od nás tedy padají čtyři týmy, včetně nás," smutně hlesl kapitán Modré Antonín Čapek. Přitom Jiskra vybojovala 41 bodů. Ale ani to na záchranu krajského přeboru nestačilo.

Přitom Modrá začala dobře, do vedení ji dostal Cimpl. „Bílina ale do poločasu otočila výsledek. Po změně stran pak dala další dvě branky a bylo rozhodnuto," vyprávěl Čapek, který v závěru zápasu ze standardní situace korigoval na konečných 2:4.

„Byla to naše zasloužená porážka. Bílina chtěla hrát, chtěla běhat. Nám tohle chybělo," kroutil hlavou hrající trenér Modré.

Jiskra tak sestoupila z krajského přeboru po dvou letech. „Před posledním kolem jsem počítal se vším. Na druhou stranu, když si vezmeme jiné sezóny, tak 41 bodů stačilo bohatě na záchranu. Zbytečně jsme ztratili několik zápasů. Na podzim v Horním Jiřetíně, na jaře třeba v Litvínově," dodal Antonín Čapek.

JISKRA MODRÁ - FK BÍLINA 2:4 (1:2)

Branky: Cimpl, Čapek – Suchard 2, Zahradský, Augusta. R: J. Zubr. ŽK: 3:2, 100 diváků.

Modrá: Kratochvíl – Sýkora, Podolský, Žák, Fejfar – Kuna (65. Frkal), Čapek, Havrda, Ficthner – Cimpl (85. Šotola), Demčenko.