„Utkání mělo jednoznačný průběh, naše vysoké vítězství je naprosto zasloužené," pochvaloval si domácí trenér Josef Rákosník.

Hned od úvodu Modrá ukazovala, kdo bude pánem na hřišti. „Skóre otevřel po čtyřech minutách Makarov, který těžil z parádní akce Štorce. O pár minut později se prosadil sám Štorc. Poté tempo zápasu přeci jen trochu opadlo," všiml si Rákosník. Poločas uzavřel ve 36. minutě Kříž, který nadvakrát využil centr Čapka.
I do druhého poločasu vstoupila Modrá tou správnou nohou. V 50. minutě Čapek vysunul Kříže a ten zvýšil na 4:0.

„Pak přišlo zase naše zvolnění a hosté se dostali do hry," přiznal kouč Modré. Po dvou šancích domácích přišla hrubka v obraně a Charvát zařídil čestný úspěch Velkého Března.

Domácí však předvedli 
v posledních deseti minutách pořádnou parádu. Po brankách Čapka, Kříže, Slykhouskiho a opět Kříže se konečné skóre zastavilo na výsledku 8:1.

„Začali jsme hrát jiným stylem, který nám v přípravných zápasech ukázal, že může fungovat. Jsem rád, že hráči nic nepodcenili. Měli jsme ve hře 
i pár hluchých míst, ale přičítám to vysokému vedení 
a počasí, které bylo dost úmorné. Na druhou stranu je to jen jedno vítězství 
a nic se nemá přeceňovat. Takže si musíme zachovat koncentraci a dobrý přístup i do dalších zápasů," dodal trenér Modré.

Jiskra Modrá – Jiskra Velké Březno 8:1 (3:0)

B: Kříž 4, A. Čapek, L. Štorc, Makarov, Slykhouski – Charvát. R: Šmíd. ŽK: 0:1, 80 diváků.

Modrá: Kratochvíl – Bičák, Podolský, Tesařík, Štěrba (36. Slykhouski) – Makarov (58. Šotola), A. Čapek, T. Fejfar, Fichtner – Štorc, Kříž.