Vítězstvím 3:1 na jaře výborně hrajícího nováčka z Oldřichova udrželi stále pozici lídra. Navíc domácím uťali vítěznou sérii, která čítala pět zápasů.

„Do utkání jsme vstoupili hodně laxně a čtvrt hodiny jsme doslova prochrápali. Postupně jsme se rozehráli a ve druhé půli už byli jasně lepším celkem," hodnotil utkání moderský kouč Josef Rákosník.

Domácí nastoupili do utkání daleko lépe, po třech minutách využil chybné rozehrávky Modré Hrubý. Modrá se dostávala do tempa pomaleji. Vyrovnala z penalty, když faul na Fichtnera potrestal stoper Tesařík.

„Po změně stran jsme začali daleko lépe," zdůraznil Rákosník. V 66. minutě dostal Jiskru do vedení hlavičkující Podolský. „Měli jsme pak další šance a mohli utkání daleko dříve rozhodnout. Třetí branka nakonec padla pět minut před koncem, kdy se trefil Mayerhofer," kroutil hlavou Rákosník.

Jiskra tak před přímou bitvou o první místo v pozici lídra. A jednobodovým náskokem na Jílové. „Až na ten úvod musím všechny pochválit. Doufám, že ty další góly si necháme na Jílové," dodal.

Oldřichov – Jiskra Modrá 1:3 (1:1)

B: Hrubý – Tesařík (PK), Podolský, Mayerhofer. R: Mecl. ŽK: 2:3, 50 diváků.

Modrá: Matějka – Bičák, Tesařík, M. Fejfar, Mayerhofer – Makarov (86. Šotola), T. Fejfar, Podolský, Štěrba – Štorc, Fichtner