„S výkonem našeho týmu jsem spokojen. Bylo to utkání na úrovní krajského přeboru. V poločase to bylo 2:2, rozhodli jsme o přestávce. Těžko říci, v jaké síle k nám ale Neštěmice přijely," uvedl vedoucí Jiskry Ladislav Michalec.

Oba týmy si před začátkem soutěže vyměnily pozice. Český lev z Neštěmic sestoupil z nejvyšší krajské soutěže a naopak domácí se do ní po roční odmlce vracejí.

„První poločas byl vyrovnaný, měli jsme převahu a dvakrát se trefil Valenta, když druhou branku, kterou vyrovnával na 2:2, dal z trestného kopu," vrací se k utkání kouč Českého lva a pokračuje:

„O výsledku se rozhodlo po přestávce, kdy rozhodčí nařídil během šestnácti minut tři penalty pro domácí."

Na pokutové kopy měly obě strany zcela opačný názor. „Dle mého názoru byly všechny čtyři, Neštěmice hrály hodně tvrdě, tak se pak nesmí divit, že je za to rozhodčí trestá," dušoval se útočník Modré Tomáš Fichtner. „Čtyřem penaltám domácích se už smáli i domácí diváci," přiznal po utkání kouč Neštěmic Martin Beran.

Modrá se tak připravuje již na první kolo krajského přeboru, kdy hraje doma v neděli 12. srpna od 17.00 proti Štětí. Výsledkově se Jiskře příprava vydařila, porazila 7:0 Hrob, 4:1 oslabený celek Lovosic a konečně 6:3 Neštěmice. „Trápí nás ale úzký kádr, navíc jsou tu ještě zranění," dodal Michalec.

Modrá příliš neposilovala, vrátil se jen Horyna. „Chyběl nám Tomáš Novák, který je nemocný a zranil se navíc Beránek. V prvním kole nám bude navíc chybět Struha a Růžička," uzavřel vše Michalec.

FC JISKRA MODRÁ - ČESKÝ LEV NEŠTĚMICE 6:3 (2:2)

Branky: Podolský 5 (4 z pk!), Horyna – Valenta 2, Paseka.

Modrá: Chadraba – Horyna, Kosejk, Aug. Čapek, Konšal – Žák, Ant. Čapek, Podolský, Líbal – Beránek (Vrba), Fichtner.