Až drtivé vítězství 7:0 nad sestupujícím Rumburkem jí dalo definitivní jistotu. „Soutěž byla nesmírně vyrovnaná. Když jsem se podíval do jiných krajů, tam stačilo na záchranu i méně než 30 bodů," pravil stoper a pilíř Modré Kamil Podolský, který byl s deseti góly nejlepším střelcem celé sezóny.

Sezónu jste nakonec zakončili na dvanáctém místě. Jak ji hodnotíte?
Sezónu prostě musíme hodnotit kladně, jelikož jsme zachránili pro Modrou krajský přebor. Myslím si, že body odpovídají našim možnostem. Je škoda, že málokdy se sejdeme kompletní, jinak bychom podle mě měli bodů více.

Na šesté Neštěmice jste ztráceli šest bodů, ale na již sestupující Spořice pouze bod. Soutěž byla hodně vyrovnaná, co?
Soutěž je opravdu vyrovnaná, vždyť Spořice padají se ziskem 37 bodů. Když se podívám na jiné kraje, tam se zachránily týmy, které nezískaly ani třicet bodů. Loni to bylo také vyrovnané, na záchranu je potřeba stále víc bodů. V každém kole došlo k překvapení. Třeba Rumburk, který v předposledním zápase přerušil vilémovskou vítěznou šňůru. Sice jsme se podle bodů těsně zachránili, ale tak nějak se dopředu počítalo, že v posledním kole zvládneme porazit Rumburk. To nám nakonec stačilo. Bohužel nám předtím výsledkově nevyšly tři zápasy a Spořice začaly vyhrávat. Takže se to pak muselo rozhodovat až v závěrečném kole.

Co vás podle vás zdobilo?
Zdobilo? Moc pěkná otázka (smích). Asi bych vyzdvihl to, že jsme dokázali několikrát sebrat body lepším týmům, 
a to díky obětavosti a velmi zodpovědné hře dozadu. A taky to, že někteří hráči často šli do zápasů se zraněním a nevykašlali se na ostatní. A také, že se nám podařilo vstřelit dost gólů ze standardních situací, což vyrovnané zápasy rozhodovalo.

Které zápasy se vám nejvíce povedly a na které byste nejraději zapomněli?
Za vydařené bych určitě považoval vysokou výhru nad Děčínem či v Kadani v důležitém zápase o záchranu. Vyšla nám všechna tři derby na podzim, kde se získal plný počet bodů. A zapomenout je potřeba na vysoké prohry ve Štětí a Bílině. A také na oba zápasy s Hrobci, kdy jsme hráli, stejně jako soupeř, spíš hurá fotbal nahoru dolů a dvakrát prohráli.

Kdo podle vás patřil k tahounům celého mužstva?
Nechci nikoho vyzdvihovat, přeci jen nejsem trenér. Mužstvo táhli starší hráči, někteří mladí pak příjemně překvapili. Třeba Veselý nechyběl ani minutu a patřil k lepším, dobře hrál na podzim Matěj Čapek. Sebe musím pochválit ze střeleckou potenci a proměnění důležitých penalt (smích). Formanovi patří díky, že nám v průběhu jara přišel ještě pomoct a hrál velmi dobře.

Můžete prozradit jaké změny v kádru se dají v Modré očekávat?
Konec oznámil Víťa Žák, což bude velké oslabení. Ale ještě je u toho otazníček. Nejspíš končí i Forman. Zbytek hráčů tu je na hostování. Nevím, kdo bude, nebo nebude chtít pokračovat, a koho se povede udržet. Určitě by to chtělo nějakého útočníka, který by dával pravidelně góly.

Vilémov postoupil do divize, Děčín a Rumburk spadl do I. A třídy. Nemrzí vás, že v krajském přeboru zůstáváte jediným zástupcem Děčínska?
Je to škoda, každé derby mělo větší náboj než běžné zápasy. Alespoň s Děčínem určitě. Je to škoda, nemuseli jsme jezdit tak daleko. Vilémov si ale divizi svým zázemím zaslouží.

Co trenérská židle, bude se měnit její majitel?
Trenér Schmeiler už dopředu avizoval, že dotrénuje sezonu a pak skončí. Takže změnu můžeme určitě očekávat.

Jak to vypadá s letní přípravou?
Upřímně? Nevím, kdy se bude začínat.