Modrá nastoupila bez kapitána Antonína Čapka (zranění zad) a Tomáše Fichtnera. „Doufám, že Tonda se dá brzo do kupy. U Tomáše Fichtnera ani nevím, proč nepřijel," krčil rameny stoper Modré Kamil Podolský.
První půle mnoho šancí nepřinesla. „Myslím si, že to bylo hodně vyrovnané. Byla tam jedna šance, ale tu brankář Štětí chytil," hodnotil Podolský stručně první poločas.

Po změně stran se ale konečně ke slovu dostali střelci. Do vedení se dostali hosté, když podražení Beláka potrestal z penalty bravurně Stejskal. Jenže Modrá během šesti minut strhla vedení na svou stranu. „Nejprve prošel do vápna Veselý a z jeho práce těžil Matěj Čapek. A poté se  střelou z dvaceti metrů trefil Demčenko," popisoval domácí stoper obrat v zápase.

Jenže Štětí to nezabalilo 
a díky Slaničkovi vyrovnalo 
a vypadalo to na penaltový rozstřel. Jenže v 81. minutě se ve vápně dobře orientoval Cimpl a ze strany překonal Michovského.

I když Modrá vybojovala tři body, zlobila se na rozhodčího. „Ti nám nepřáli celý zápas. Měli jsme kopat tři penalty a minutu před koncem jsem byl po druhé žluté kartě velmi přísně vyloučen," naštvaně říkal Podolský a dodává: „Jelikož chyběl Tonda Čapek a Fichtner, tak tři body bereme. Měli jsme vlastně pouze jednoho na střídání, výkon byl docela dobrý."

Ve druhém kole cestuje Jiskra Modrá na hřiště Modlan. Tamní Baník v úvodním zápase prohrál v Lounech 1:2.

JISKRA MODRÁ - SK ŠTĚTÍ 3:2 (0:0)

Branky: M. Čapek, Demčenko, Cimpl – Stejskal (PK), Slanička. Rozhodčí: Zavadil. ČK: Podolský (M).Diváci: 100.

Modrá: Kratochvíl – Sýkora, Podolský, Žák, Petr Forman – Fišer (90. Šotola), Fejfar, Veselý, M. Čapek – Demčenko, Cimpl.