„Prohráli jsme se ctí. Sigma je pro nás ligový celek a každý takový zápas je pro nás poučný. Klukům jsem poděkoval, byli jsme domácím důstojným soupeřem," upřímně říkal varnsdorfský kouč Zdenko Frťala.

Na Andrově stadionu se hrál hlavně v prvním poločase na úvodní jarní zápas svižný a atraktivní fotbal. Oba týmy si vytvořily několik dobrých možností. Jako první se z gólu radovali hosté ze severu Čech. Breite si v 16. minutě zcela nebráněný naskočil na centr Kvídy a hlavou trefil přesně k tyči. Brankář Reichl plachtil marně. „Ale začali jsme s respektem. Radim Breite to trefil hlavou parádně. Paradoxně to ale není jeho nejsilnější zbraň," přiznal Frťala.

Ještě hůř pro Sigmu mohlo být za čtyři minuty. Reichl tentokrát předvedl hned dvojitý super zákrok. Nejdřív proti střele Jurči a pak i dorážce Breiteho.
Za další čtyři minuty už bylo vyrovnáno 1:1. Dlouhý míč zpracoval na prsa Jakub Petr 
a přehodil brankáře. Pro olomouckého odchovance to byla skvělá obnovená premiéra v dresu Sigmy. „Byla tam krásná průniková přihrávka. Tomu šlo těžko zamezit," pochválil Frťala akci Olomouce.

Branky se pak málem dočkala i další zimní posila Hanáků. Obránce Ondřej Kušnír ale pálil těsně vedle. Úspěchem neskončily ani dva dobré pokusy Ordoše. Na druhé straně zase střílel tvrdě, ale těsně nad Kvída. Takže poločasové skóre zůstalo 1:1. „Varnsdorf znám, vědí co mají hrát a hodně nás potrápili. Kluci hráli křečovitě a v obraně dělali chyby," zlobil se olomoucký lodivod Leoš Kalvoda.

Po přestávce zazdil stoprocentní tutovku Tomáš Chorý. Když se srazili varnsdorfští stopeři, zůstal úplně sám před Porcalem. Nepřesně si ale převzal míč a v pádu střílel nad břevno.

Následně zase propásl slušnou příležitost varnsdorfský Martan, který z voleje střílel vedle. Stadion explodoval nadšením až v 73. minutě. Na zadní tyči se dostal míč k Michalu Ordošovi, který, ač v těžkém úhlu, nakonec kulatý nesmysl propasíroval do sítě.

Gólovou pojistku se ale přidat Sigmě nepodařilo, a tak to bylo napínavé až do konce. Nejen trenéru Kalvodovi zatrnulo tři minuty před koncem. Na zpětnou přihrávku si naběhl Rudnytskyy a zřejmě jen díky Rajnochově skluzu neskončila akce gólem.

„Druhá půle byla pro nás těžká, domácí měli hodně standardních situací. Nakonec si těsnou výhru zasloužili. My jsme ale ukázali, že naše postavení v tabulce není náhodné," dodal Frťala. „Kluci to odmakali, ale stále to není ono. Chyběla nám lehkost. Hodně jsme kazili v přechodové fázi," uzavřel vše Kalvoda.

Sigma ale infarktovou situaci ustála a první jarní vítězství udržela. Naopak Varnsdorf si připsal čtvrtou porážku v sezóně.

SK SIGMA OLOMOUC – FK VARNSDORF 2:1 (1:1)

Branky: 24. Petr, 73. Ordoš – 15. Breite. Rozhodčí: Jech – Melichar, Pospíšil. ŽK: Kvída, Daníček, Porcal, Zieris (všichni Varnsdorf). Diváci: 2956.

Varnsdorf: Porcal – Zieris, Zbrožek, Tvaroha, Kvída (57. Landovský) – Breite (74. Linka), Martan, Daníček, Rudnytskyy – Schubert, Jurča (77. Ďurděvič). Trenér: Frťala.