V Benešově tak rázem mohli oslavovat posun do I.A třídy. „Oslavy byly bujaré a spontánní,“ usmíval se předseda MSK Benešov nad Ploučnicí Miloslav Kougl.

Jak zpětně hodnotíte nakonec postupovou sezónu?

Sezónu samozřejmě musíme hodnotit velmi pozitivně, protože jsme se po dlouhých letech vrátili do I.A třídy. Ale objektivně si musíme i přiznat, že jaro nebylo úplně ideální a závěr se nám nepovedl vůbec. K úspěchu samozřejmě přispěla výborná parta kluků a podpora všech ostatních lidiček a fandů, kteří nám pomáhali i mimo trávník. Nelze opomenout i bezvadnou spolupráci s Městem Benešov nad Ploučnicí a podporu MSK.

Co oslavy, jaké byly?

Oslavy proběhly a byly velmi spontánní a bujaré.

Co podle vás po celou sezónou zdobilo váš tým? Soupeři váš hodně chválili, zvláště, když jste hráli doma…

Samozřejmě, že nás těšily pochvaly od soupeřů, protože jsme se snažili vždy hrát kombinační fotbal, aby se na něj dalo koukat a my z něj měli radost. Z toho vyplynul i poměrně velký počet vstřelených branek a nejméně obdržených branek ze všech mužstev, která hrála ve třech skupinách I.B třídy.

V příští sezóně budete hrát I.A třídu. Budete muset provést nějaké změny?

Změny velké neplánujeme. Areál máme výborně vybaven. Během letních měsíců dojde ještě k jeho vylepšení. Nyní máme například za sebou velkou regeneraci travnaté plochy, kterou nám dělala firma Eurogreen. Už se těšíme na rekonstruovaný pažit a doufáme, že se nám na něm bude dařit i ve vyšší soutěži.

Co hráčský kádr? Bude se nějak měnit?

Podstatné je, že nikdo neodchází. Nějaké hráče máme vyhlédnuté a uvidíme zda se nám je podaří přivést do přípravy a potom bychom se rozhodli, zda je angažujeme.

Jaké zápasy se vám podle vás nejvíce povedly a na které byste nejraději zapomněl?

Z mého pohledu byly nejlepší oba zápasy s Chuderovem. Sice jsme ani jednou nezvítězili v normální hrací době, ale fotbal byl v obou kláních velmi kvalitní. Nejhorší byl asi zápas v Hostovicích. Jak z naší strany, tak i ze strany rozhodčích.

Kdy začnete letní přípravu a jak bude zhruba vypadat?

Příprava začala v sobotu 22. července a bude pouze v domácích podmínkách. Dohodnuté jsou zatím dvě přípravná utkání a uvidíme jestli ještě nějaké přibude.

Co realizační tým? Jaké je jeho současné složení?

Realizační tým byl pro podzim doplněn o Jardu Jägera, který bude dělat asistenta Honzovi Polanskému. Ten se ujme funkce hlavního trenéra. Dále u mužstva zůstává Mirek Vrabec a já.

Těšíte se speciálně na nějaké soupeře, třeba na Českou Kamenici?

My se hlavně těšíme na celou I.A třídu, ale je jasné, že některé zápasy budou specifičtější. Například ten s Českou Kamenicí, protože to bylo vždy v minulosti velké derby. A doufám, že opět bude.

Jak je na tom vůbec vaše mládež?

Po několika letech máme obsazené všechny kategorie. V posledních letech nám vždy jedna chyběla, dříve dorost, v loni starší žáci. Pro letošek jsme spojili síly s Boleticemi a můžeme tedy společně postavit mladší, starší žáky a dorost. Dále máme i fotbalovou školičku, mladší přípravku a starší přípravku. Takto to vypadá hezky, ale potýkáme se s menším zájmem dětí o fotbal, než tomu bylo před více lety. Prakticky celé dospělé mužstvo je postaveno, až na málo výjimek, z našich odchovanců, se kterými pracujeme již mnoho let.