Bitva mezi Varnsdorfem a Olomoucí je suverénně největším tahákem 29. kola Fotbalové národní ligy. Celé představení začne v neděli od 17.00 v Kotlině.

„Olomouc má zaručený postup, může tedy hrát uvolněně. Sami deklarovali, že mají kádr na horní polovinu tabulky první ligy. To svědčí o jejich kvalitě, komplexně má nebezbečný mančaft," pravil trenér Varnsdorfu Zdenko Frťala.

Hanáci nejedou bojovat jen za sebe, ale také za třetí Zlín, který jako jediný může Varnsdorf sesadit z druhé pozice. „Víme, že to prohlašovali. Chtějí, aby do ligy postoupili dva celky z Moravy. Je vidět, že se nás bojí, o to větší je naše motivace. Respektujeme a uznáváme jejich sílu, ale soustředíme se sami na sebe," má jasno Frťala.

Z kádru Severočechů se stává lazaret, ke zraněným se přidal obránce Lukáš Landovský. „Má přetržené křížové vazy. Ale ještě nás je třináct. Vezmeme pár kluků z juniorky a v neděli jdeme na to," pravil s úsměvem varnsdorfský lodivod.

O co se bude v Kotlině hrát, snad netřeba připomínat. Bez ohledu na další výsledky stačí Varnsdorfu k historickému postupu do nejvyšší fotbalové soutěže jediný bod. „Každý trenér má své metody, jak hráče zbavit tlaku. Já se držím těch svých a zatím to funguje. Pevně věřím, že to bude fungovat i v utkání proti Sigmě," doufá Frťala.

Vedení klubu by si přálo, aby v neděli dorazil do Kotliny co největší počet fanoušků. „Jedna věc je očekávání, druhá zase realita. Už několikrát se tu hrálo hodně důležité utkání. Samozřejmě jsme si všichni představovali lepší návštěvy, na druhou stranu jsme rádi za lidi, kteří chodí a povzbuzují nás. Bylo by překvapením, kdyby přišlo méně než tisíc fanoušků. Ale to my neovlivníme. Budeme se ale dále snažit, aby jich na naše zápasy chodilo co nejvíc," dodal kouč Varnsdorfu.