„Situace nám velela zvítězit. Věděli jsme, že tyhle tři týmy nebodovaly. Tak se na tabulku kouká zase trochu lépe. Ale na druhou stranu nám odskočila Modrá. Do konce ale zbývá ještě osm zápasů," připomněl trenér Děčína Pavel Horáček.

Tomu v závěru prvního poločasu udělal radost Jakub Murdych. Děčínský štírek se po Demčenkově vyhrané hlavičce dostal mezi oba stopery a obstřelil hostujícího brankáře. „Horní Jiřetín se ukázal jako zdatný soupeř, první půle byla vyrovnaná. Hrál se svižný fotbal," konstatoval Horáček.

Po změně stran se Junior více soustředil na defenzivu. „Hosté měli optickou převahu a trochu tlačili. My zase čekali na nebezpečné brejky. Škoda, že jeden z nich nevyužil Murdych nebo Demčenko. Asi dvě minuty před koncem sestřelil Novotný Demčenka a dostal zaslouženě červenou. Zbytečný zákrok," kroutil hlavou Horáček.

Druhá nejhorší obrana krajského přeboru tak udržela čistý štít. „Z toho mám velkou radost, v defenzivě to bylo dobré. V týdnu jsme se na to zaměřili na trénincích, vyplatil se tah z Majerikem, který plnil funkci defenzivního štítu. Navázali jsme na druhý poločas z utkání v Modlanech," dodal děčínský fotbalový trenér.

FK Junior Děčín - Horní Jiřetín 1:0 (1:0)

B: Murdych. R: Růžička. ŽK: 3:1. ČK: Novotný (Jiřetín). Diváci: 100.

Děčín: Vavrek - Klínský (75. Reichelt), Horáček, Michalec - Hadrava (50. Příhonský), Majerik, Gaher, Timofij (65. Feledi) - Murdych, Betyár (82. Šmalcl) - Demčenko.