Na poslední chvíli se do nejnižší fotbalové soutěže na Děčínsku přihlásil tým TJ Junior Roma Děčín.
Vyrojily se spekulace, že nováček III. třídy by měl navazovat na celek FC Děčín, který byl kvůli rvačce a napadení hráčů děčínské Lokomotivy v létě 2011 ze soutěže vyloučen. „Můžu vás ujistit, že na FC Děčín nemáme žádnou návaznost. Nechceme, aby se 
u nás dělo to, co se dělo u nich. Máme s mládeží i s muži jiné cíle. Chceme, aby lidé v Děčíně viděli, že chceme reprezentovat město. Aby naše děti někam patřily," sdělil Deníku trenér Junior Roma Děčín Pavel Horváth.

Tým, který trénuje na školním hřišti v Boleticích, a své domácí zápasy bude hrát 
v Březinách, vyšle do boje krom seniorského týmu také žáky. Ti budou hrát na Máchovce. „Chtěli jsme ještě přihlásit dorost do společné soutěže s Českou Lípou. Ale to jsme nestihli," smutně pravil prezident klubu Ladislav Horváth.

„Měli jsme hrát na Městském stadionu, kde bychom to měli za jednu korunu. Ale jsme moc rádi za školní hřiště a za hřiště v Březinách. Poděkování patří městu a panu Sinkovi. A také panu Šťovíčkovi 
a Masopustovi z Březin. Díky nim máme šanci hrát," děkoval Pavel Horváth.

A jaké vůbec bude složení nového celku ve III. třídě? „Oslovili jsme některé hráče FC Děčín, ale nikdo neměl zájem, takže u nás rozhodně nikdo z vyloučeného celku není. Máme v kádru jen pět Romů. K nám může jít hrát kdokoliv, nerozlišujeme to," pravil děčínský kouč.

Ambice TJ Junior Roma Děčín jsou velmi smělé. „Sami uvidíte na hřišti, jak se nám bude dařit. Myslím, že do dvou let postoupíme," sebevědomě říká Pavel Horváth.

FC Děčín skončil neslavně, po rvačce byl ze soutěže vyloučen. „Naši soupeři se ničeho takového bát nemusí. Nechceme se s nikým rvát, chceme hrát fotbal. To spíš my se bojíme. Sám víte, jaká je v Česku situace. Jsme všichni házeni do jednoho pytle. I rodiče se bojí o své děti, které za nás hrají, když hrajeme venku. Tak snad se nám nikdo nebude mstít," pevně věří kouč Horváth.

Nebude se v týmu angažovat také známý funkcionář zaniklého FC Děčín Ladislav Čisár?
„Rozhodně ne. Nepopírám, že se s panem Čisárem známe. Budu rád, když se přijde podívat na fotbal. Ale rozhodně nemá v našem týmu žádnou funkci," dodal trenér Pavel Horváth.

Již dnes TJ Junior Roma Děčín vyběhne k prvnímu zápasu, ve 13.15 se představí na hřišti Dolních Habartic.

A CO NA TO OSTATNÍ TÝMY VE III. TŘÍDĚ?

Vedení TJ Dolní Habartice: „Je to složité. Pevně věříme, že se tým nebude skládat z bývalých hráčů FC Děčín. My ale problém nemáme, sami jsme proti FC Děčín sehráli několik přátelských zápasů. Vzájemných zápasů se nebojíme. Jsme rádi, že je v soutěži o jeden tým navíc."
Vedení TJ Kemp Starý Šachov: „My se trochu obáváme. Hráči FC Děčín nám tu dvakrát bezdůvodně rozbili sklo. Ovšem je možné, že tento tým bude jiný a my jim jen křivdíme."
Vedení Lokomotiva Děčín: „Nechceme se k tomu příliš vyjadřovat. Jen těžko lze celou situaci odhadnout. Ten tým tam je, tak co máme dělat. Těžko říci, jak se jejich hráči budou na hřišti chovat."