Tým, který vede Pavel Horáček, nakonec s velmi divokým skóre skončil na třetím místě a na jaře doma neprohrál. Jenže poslední dva zápasy vysoko prohrál a navíc jeho domovský Městský stadion zasáhla velká voda. „Několik zápasů na podzim budeme hrát na přírodním trávníku na hřišti v Březinách," prozradil Deníku trenér Junioru Pavel Horáček.

Před sezonou jste chtěl skončit do pátého místa a vy jste byli ještě o dvě příčky lepší. Jste tedy spokojený?
Výsledkově to byla velmi dobrá sezona, která předčila moje očekávání. Byli jsme vlastně jeden bod od postupu do divize. Je škoda, že poslední dva duely jsme vysoko prohráli. Chybělo hodně hráčů a museli hrát dorostenci. Jinak to ale bylo dobré.

V jarní části jste předvedli na domácím hřišti famózní výkony. Na Městském stadionu jste neztratili ani bod. Čím to bylo?
Doma měli naši hráči větší sebevědomí a prezentovali se zlepšenou útočnou hrou. Nespoléhali jsme se na jednoho střelce, ale branky dávalo více hráčů. Trefovali se například i obránci.

Zažili jste hodně divokých výsledků. Velmi zajímavý byl dvojzápas s Blšany. Venku jste prohráli 1:10 a v odvetě doma jste naopak zvítězili 8:0.
Když jsme hráli v Blšanech, nebyli jsme kompletní a domácí se prostě sešli. To byl hrozný zápas. No, a v odvetě se role otočily, my jsme byli na koni a Blšany vůbec nestíhaly. Málem jsme s nimi dorovnali skóre.

Měl jste v minulé sezoně nějakého hráče, který by byl tahounem, nebo se spíše jednalo o kolektivní výkon?
Myslím si, že tým pochválím celkově. Obránci útočili, útočníci zase bránili. Navíc jsme měli velmi silnou lavičku. I střídající hráči dokázali rozhodovat zápasy.

Kdy budete začínat s přípravou na nový soutěžní ročník?
Začneme 16. července a máme pět přátelských utkání. Postupně budeme hrát s Vilémovem, juniorkou Ústí nad Labem, Pirnou, Skalicí a Českou Kamenicí.

Co hráčský kádr? Budou tam nějaké změny?
Bohužel, ano. Bárta jede studovat do USA. Mám signál, že někteří hráči by hráli už nižší soutěž. Tonda Horváth asi odejde, ten by si zase rád zkusil vyšší soutěže. Vrátit by se měl Šindelář z Březin  a určitě zapojíme i naše dorostence. Tím pádem nebudeme mít tak vysoké cíle, tým se musí sehrát a myslím, že budeme rádi za střed tabulky.

Jak to vypadá s vaším stadionem, který postihla velká voda?
Tak určitě tam nezačneme nový soutěžní ročník. Několik zápasů budeme hostovat na hřišti v Březinách. Takže si někteří hráči užijí přírodní trávník.