Junior zvítězil nad sestupujícím Horním Jiřetínem 4:1. A bylo to důležité vítězství. Jelikož z divize sestoupily tři celky ze severu Čech, z krajského přeboru padaly hned čtyři týmy. Děčín skončil jeden bod nad Modrou, která si jako čtvrtá odnesla černého Petra.

„Opět jsme měli hodně mladý tým, bylo s námi pět dorostenců. Přesto kluci podali dobrý a bojovný výkon," pochvaloval si vedoucí mužstva Miroslav Tyl.
Děčín šel do vedení v 7. minutě, kdy se po faulu na Betyára trefil Gaher z trestného kopu. I když trochu se štěstím. Domácí po půl hodině vyrovnali, když Smutný nestačil na skákavou střelu. „Do vedení nás ale za pár minut dostal Murdych, který využil signál po rohovém kopu při souhře Gahera s Betyárem. Byli jsme aktivnější a zaslouženě první půli vyhráli," pokračoval Tyl.

Ve druhém dějství pak přišla fotbalová lahůdka děčínského kanonýra Murdycha. „Po výkopu od branky si Murdych zpracoval míč na středovém kruhu. Kuba si všiml, že domácí gólman je venku 
z branky a ze čtyřiceti metrů ho přeloboval. To byla zlomová situace celého zápasu, domácí rezignovali," myslí si vedoucí Junioru.

A za deset minut hosté zasadili domácím čtvrtý zásah. Po pěkné kombinaci Gahera 
a Šmalcla se opět parádně trefil Murdych. „Oproti utkání 
s Louny to kluci odmakali 
a perfektně bojovali," nešetřil Miroslav Tyl chválou na děčínské hráče.

Pro Junior sezóna nekončí, ve středu a v sobotu na ně čeká vždy od 17.00 souboj s TJ Hrobce. „Pokud v tomto dvojzápase neuspějeme, nemáme
v kraji co dělat. Hrobce mají velmi mladý tým a pár zkušených hráčů. První zápas hrajeme venku a chceme si na sobotní odvetu přivézt co nejlepší výsledek," má jasno Tyl.

SOKOL HORNÍ JIŘETÍN - FK JUNIOR DĚČÍN 1:4 (1:2)

Branky: Horák – Murdych 3, Gaher. Rozhodčí: Holub. ŽK: 2:2. Diváci: 60.

Junior Děčín: Smutný – Michl, Folprecht, Čapek, Doksanský – Kolář, Gaher, Murdych, Šmalcl – Michalec, Betyár (46. Malowanyj).