Zatímco Junior Děčín jel do Německa, Jiskra Modrá doma přivítala TJ Hrob. Junior hrál v Bautzenu s místní Budissa týmem U 23. „Do Německa jsme jeli v době dovolených v silně okleštěně sestavě. Chyběl Čapek, Folprecht, Vaníček, Pařízek, Horký, Timofij a Demčenko," uvedl vedoucí klubu Miroslav Tyl. Zápas začal ve velmi poklidném tempu, oba celky dobře kombinovaly a hrálo se většinou ve středu hřiště. Více ze hry měl sice Junior, ale těsně před poločasem zachyboval mladý Kutzler a domácí vedli 1:0.

„Po změně stran domácí tým vystřídal hned sedm hráčů a postupně nás přehrával," uznal Tyl. Navíc v 58. minutě děčínská obrana byla v nedbalkách a Bautzen zvýšil na 2:0. „To ale překvapivě nakoplo naše kluky. Ovšem ve velkých šancích selhal dvakrát Meduna a jednou Pecha," litoval promarněných šancí vedoucí Junioru. Přesto Bárta snížil na 2:1. Jenže jinak dobře hrající Mottl zazmatkoval a domácí vedli již 3:1. „V tu chvíli to vypadalo, že je po zápase. Jenže nejprve snížil Betyár a sedm minut před koncem hlavou vyrovnal Murdych. S ohledem na začátek přípravy a velkou absenci hráčů, jsme odehráli slušné utkání proti kvalitnímu soupeři a zápas splnil svůj účel," dodal Tyl.

KádrJunioru se prakticky nezměnil. „Mohu říci, že tým zůstal pohromadě, nikdo neodešel. Do branky se naopak vrací mladý Plaček a ze studií hlásá návrat Lukáš Veigend. Z dorostu ještě máme Vaníčka, jinak je vše při starém," řekl trenér Junioru Pavel Horáček.

Další přípravné utkání děčínských fotbalistů následují v rychlém sledu.

25. 7., 17.30 (ŘEZUZ) : Junior – Střekov
28. 7., 17.00 (Březiny): Březiny – Junior
1. 8., 17.00 (Malšovice): Junior – Vilémov
4. 8., 17. 30 (N. Bor): Nový Bor – Junior.

Staronový účástník krajského přeboru Jiskra Modrá v prvním přátelském duelu doma přejela 7:0 Hrob (I. B třída). „Byl to dobrý přípravný zápas, hlavně v prvním poločase jsme byli jasně lepší. Brankář Hrobu vychytal dalších pět brankových šancí. Ovšem Hrob hrál dobře, zbytečně nebránil a myslím, že to byl pro nás dobrý soupeř," zhodnotil první utkání šéf Jiskry Ladislav Michalec.

Modrá má nového trenéra, Petr Fridrich skončil s trénováním. Na jeho místo nastoupil Ivo Linhart. „Co se týče dalších přípravných zápasů, tak jich moc nebude. Čekáme, jestli vypadne z poháru Souš, nebo Lovosice, týden před začátkem přeboru hrajeme s Neštěmicemi. Ještě chceme dotáhnout dva hráče, odchází Klínský, první čtyři zápasy bude chybět Růžička, který trénuje ligový dorost Teplic," dodal Michalec.

Bautzen U 23 - FK Junior Děčín 3:3

Branky Junioru: Bárta, Betyár, Murdych. Poločas: 1:0.

FK Junior: Ernekr – Horáček, Veigend, Mottl, Doksanský -Pecha, Bárta, Raba, Meduna -Murdych, Betyár. Střídal: Kutzler.   

FC Jiskra Modrá - TJ Hrob 7:0

Branky: Beránek 3, Fichtner 2, Podolský, Novák. Poločas: 4:0.

Jiskra Modrá: Chadraba – Kosejk, Aug. Čapek, Novák, Struha – Líbal, Ant. Čapek, Žák, Podolský – Beránek, Fichtner.