Celku, který bojuje v I. A třídě, se vůbec nedaří. Parta okolo trenéra Josefa Floriána dostala šest branek v Hrobcích
a zabředla do záchranářských bojů v celé soutěži.

Domácí tak Jílovému vrátili rok starou porážku 6:1. „O všem rozhodl začátek celého duelu. Po dvaceti minutách jsme prohrávali 0:4 a prakticky bylo po zápase," smutně poznamenal Florián.

Hosté se dostali ke slovu ke konci prvního poločasu, když kopali pět rohových kopů za sebou. „Jenže nic z toho nebylo, domácí brankář chytal velmi pozorně," všiml si jílovský kouč. I tak byl ale hostující výkon velmi špatný. „Hrobce vyhrály naprosto zaslouženě. Čtyři branky padly takřka do prázdné branky, kdy nás domácí dokonale rozebrali," kroutil hlavou kormidelník Jílového.

Celek z Děčínska se tak dostává do nepříjemného sestupového pásma. „Těžko říct, co s tím dělat. Hráči mají velmi nízké morální hodnoty. Před utkáním se hecují, ale přijde první problém a už je na hřišti zle. A celá morálka jde do kytek. Nyní jsme rozložení jako romadur," pokračuje Florián.

Problémem v Jílovém je 
i špatná tréninková docházka. „Z různých důvodů netrénuje Ondra Michl, Červenka, Just, Pekař nebo Dvořák. Citelně chybí dlouhodobě zraněný Rangl. Barilla podává velmi podprůměrné výkony," vysvětluje Florián.

Jeho tým má před sebou možná klíčové zápasy celé sezóny. Už dnes hrají doma v dohrávce proti Mojžíři, v sobotu je čeká další domácí duel, tentokráte proti Soběchlebům. „Tady bychom to prostě měli zlomit. Oba soupeři jsou také namočeni v sestupovém pásmu. Snad to nějak urveme. Jinak by to pro nás bylo ještě horší," je si vědom trenér Jílového důležitosti nadcházejících bitev.

HROBCE - JÍLOVÉ 6:0 (4:0)

Branky: Satran 4, Vokálek 2. ŽK: 0:3. Diváci: 20. 


FK Jílové: Pekař – Knotek, 
V. Michl, Florián (70. Němec), Huček – Čermák (75. Litovčenko), Just, Dvořák, Farkaš – 
Barilla, Horyna (40. Klepsa).