Trenér Josef Florián už mohl počítat s brankářem Pekařem, který stál čtyři zápasy kvůli červené kartě. „Tímto bych chtěl poděkovat Honzovi Schmeilerovi, který na čtyři zápasy zaskočil za Pekaře. Odchytal slušný standard. Já osobně mu děkuji za jeho pomoc," řekl domácí kormidelník.

Proti Jílovému nastoupil kvalitní a mladý celek Hrobců. „Zápas vůbec nebyl jednoduchý, soupeř měl svou kvalitu," uznal  Florián. A hosté se dokonce dostali do vedení, když ve 20. minutě proměnil pokutový kop Jakubec – 0:1. „Byla to jasná penalta, když fauloval Vlasta Michl," řekl upřímně domácí stratég. Jenže do poločasu domácí vyrovnali, když se povedl Šterclovi husarský kousek. „Jirka dal gól jako v Roudnici. Skoro z rohu zahrával přímý kop, ten prolétl vápnem a míč, který nikdo netečoval, skončil za brankářem soupeře," radoval se Florián.

Po změně stran Jílové rozhodlo o vítězství. V 60. minutě se po rohovém kopu odrazil míč k Floriánovi, který se s ním nepáral a napálil ho k tyči – 2:1. A v 75. minutě přidal pojistku Just, který se prosadil přízemní střelou. „Bodů si ceníme, ještě jednou říkám, bylo to těžké," přiznal Florián.

Jílové tak má na třetím místě náskok pěti bodů na Milešov a ztrátu jeden bod na druhý Střekov. „Nyní jedeme na derby do Březin, na které se těšíme. O případném postupu se rozhodně nechci bavit, jelikož nikdo neví, kolik týmů vlastně bude postupovat. Už pět let se hovoří o soutěži B týmů a stále se nic neděje," dodal domácí trenér.

FK JÍLOVÉ - TJ HROBCE 3:1

Branky: Štercl, Florián, Just – Jakubec (pk). R: Novotný. ŽK: 2:0. Diváci: 30. Poločas: 1:1.

FK Jílové: Pekař – Červenka, V. Michl, Rangl, Florián – Čermák (46. O. Michl), Just, Štercl, Farkaš (65. Janda) – Barilla (85. Valenta), Kurty.