„Za dva body jsme moc rádi, ale má to pro mě trpkou příchuť. Hosté vyrovnali v nastaveném čase," hodnotil Florián konečný výsledek.

Jílové v půlce drželo těsné vedení. „Asi v 35. minutě se z trestného kopu pěkně trefil Drahoňovský. Soupeř měl více ze hry, ale tutovou šanci si nepřipravil," zdůraznil domácí kouč.

Po změně stran se jílovští hráči ještě více soustředili na defenzivu. „My ani jinak hrát nemůžeme, nemáme na to, abychom po hřišti s někým závodili. Zachránila nás tyč a pak také smůla jednoho z hostujících útočníků," vzpomíná Florián. Otevřená pokratická obrana byla jako stvořená pro rychlé brejky. „Dva nejslibnější se zazdily finální přihrávkou. Možná gólovou hlavu Floriána smolně zblokoval Horyna. A v nastaveném čase přišel roh a hosté s pomocí tyče vyrovnali," zachmuřeně pokračoval jílovský trenér.

Penalty ale přivály druhý bod domácím. „Stál proti nám kvalitní soupeř. V závěru už možná chyběly síly. Ale byl to asi náš nejlepší jarní výkon. Teď nás čeká těžké derby v Libouchci a pak suverénní Střekov," dodal závěrem Josef Florián.

FK Jílové – Sokol Pokratice 1:1 (1:0) – na PK 4:2

B: Drahoňovský – Novák. R: Spišák. ŽK: 4:2. Diváci: 80.

Jílové: Smutný – Malowanyj, Michl, Kořínek, Florián – Kurty, Just, Drahoňovský, Kovařík (60. Farkaš) – Barilla (80. Němec), Huček (70. Horyna).