Hosté nastoupili oproti podzimu z pozměněnou obranou. V brance dle přepokladů nastoupil brankář Kovář, na kraji obrany hrál Tvaroha a ve stoperské dvojici se objevil Filip. V úvodních minutách byla aktivnější domácí Sparta.  Už ve 3. minutě se dostal Juliš až před Kováře, branku však netrefil. O osm minut později byl v akci znovu Juliš, jeho úmysl o lob však brankář Kovář vystihl a perfektně zasáhl. Míč měli více na kopačkách domácí, k blízkosti varnsdorfské svatyně se naštěstí nedostávali. Ve 34. minutě si hosté vytvořili obrovskou šanci. Hozda přetlačil Hybše a dostal se před Vaclíka, který včasným vyběhnutím varnsdofskému obránci šanci zmařil. Rozhodující moment se zrodil ve 44. minutě. Domácí obrana chybovala, Martan našel před brankou zcela volného Vlastu Choda, jenž se trefil krásně pod břevno - 0:1.

Po změně stran kvality hry upadla, domácí se snažili tlačit dopředu, ovšem Varnsdorf se zaměřil více na obranu a Spartu do velkých šancí píliš nepouštěl. Naopak v 52. minutě zahrozil Melunovič, jeho hlavička po centru Tvarohy cíl nenašla. Sparta hrála v křeči, jakoby se nedokázala vzpamatovat z branky, kterou inkasovala těsně před odchodem do šaten. Nic podstatného už se na hřišti neudálo, Varnsdorf tak vyválčil cenné tři body a opět se více odpoutal od pásma sestupu.

Trenér Zdenko Frťala tak mohl slavit svou první venkovní výhru na varnsdorfské lavičce. „V úvodu jsme přežili dvě obrovské šance Sparty, kdy nás podržel brankář Kovář. Ke konci poločasu to byli ale naši hráči, kteří si vytvořili dvě dobré příležitosti. A jednu z nich krásně využil Vlasta Chod. Po přestávce jsme domácí prakticky k ničemu nepustili a těsný náskok udrželi. Hráči podali maximálně koncentrovaný výkon a já jsem s jejich výkonem spokojen,“ nechal se slyšet kouč vítězů.

O výhře hostů tak rozhodla pevná defenziva. „Snažili jsme se Spartu vysoko napadat a to se dařilo. Jsem rád, že hráči pochopili, co od nich očekávám,“ spokojeně si mnul ruce varnsdorfský stratég.

Těžký úvod jara tak má Varnsdorf z poloviny úspěšně za sebou. „Z prvních dvou venkovních utkání na jaře jsme mohli jen získat plusové body. A je dobře, že se to podařilo hned v prvním duelu se Spartou B,“ dodal Frťala.

FK Varnsdorf hraje v 18. kole opět na hřišti soupeře, kdy se přestaví v Opavě.

AC SPARTA PRAHA B - FK VARNSDORF 0:1 (0:1)

Branka: 44. Chod. Rozhodčí: Bílek - Ubias, Dobrovolný. ŽK: Putz - Cana, Kotiš, Chod.

FK Varnsdorf: Kovář - Tvaroha, Filip, Stehlík, Hozda - Martan, Cana (84. Breite), Kotiš (89. Pimpara), Rudnytskyy - Melunovič, Chod (67. Hikspoors).

Další sobotní výsledky II. ligy:

FK Ústí nad Labem - Vysočina Jihlava 0:0, Fotbal Třinec - MFK Karviná 2:0, Graffin Vlašim - SFC Opava 1:1, Táborsko - Bohemians Praha 2:4.

Aktuálně se FK Varnsdorf drží na 9.místě tabulky se ziskem 22 bodů!