Vždyť na medailových umístěních se sešly hned tři týmy z našeho okresu – Horní Podluží, Benešov n. Pl. a Česká Kamenice. Toto trio zatím neztratilo ani bod. Nováček z Velkého Šenova zatím drží páté místo.

Jako raketa vlétli do nového ročníku fotbalisté Horního Podluží. Ve druhém kole si připsali druhou vysokou výhru, když vyhráli 5:0 v Trnovanech. „V první půli jsme měli mírnou převahu a vedli jsme o dvě branky. Po změně stran už kluci byli výrazně lepší a potvrdilo se to na celkovém skóre. Domácí krom tří šancí neměli nic. Odešli pak fyzicky, ale i psychicky. Velmi dobrý start nás těší, ale zároveň i straší. Musíme dál pracovat. Je vidět, že sestava se v minulém roce zapracovala a teď se nám nebývale daří," řekl Deníku předseda Čechie Václav Friš.
Trnovany – Horní Podluží 0:5 (0:2) B: Bandas 2, Drátovník 2, Němec. R: Červený. ŽK: 3:1. Diváci: 50.
H. Podluží: Šedivý – Boštík, Kolár, Peleška, Hejl – Chaloupecký, Bulejko, Dančo, Riedel – Bandas, Drátovník.

V prvním okresním derby porazil Benešov nad Ploučnicí nováčka z Velkého Šenova 2:0. Domácí zlomili houževnatého soupeře ve druhém poločase. „Byl to těžší soupeř, než Svádov. Ale my byli fotbalovější. Měli jsme velký počet vyložených šancí, ale soupeřův brankář byl skvělý. Vše zlomil v 50. minutě Kolář, který se trefil po závaru ve vápně. Tři minuty před koncem zpečetil tři body Horvát. Začátek soutěže nám vyšel na jedničku, doufám, že to tak bude pokračovat i v následujících zápasech," spokojeně pravil benešovský kouč Ivan Neliba.

Hosté byli zklamaní, ale porážku uznali. „Domácí nás dostali pod velký tlak, skvěle chytal brankář Kysela. Škoda, že v 55. minutě trefil Tlapák jen tyč prázdné branky. Trochu nám nevoněl výkon rozhodčích, přesto byl Benešov lepší a vyhrál zaslouženě," nechal se slyšet Pavel Müller, člen výkonného výboru.
Benešov n. Pl. – Velký Šenov 2:0 (0:0) B: Kolář, Horvát. R: Holý. ŽK: 4:5. Diváci: 100.
Benešov: Polanský – Pařízek, Ondrejkovič, Neliba, Mysliveček – Staněk, Kolář, Horvát, Janda I – Janda II, Meduna. Střídali: Jägr, Pop, Krédl.
V. Šenov: Kysela – Liška, Malý, Snášel, Klofáč – Podhora, Čurgali, Krejčí, Zbončák (65. Kříž)  – Tlapák, Skyva.

Dobrý vstup do sezóny má také Česká Kamenice. Svěřenci Pavla Mokráčka doma porazili 3:1 houževnaté Hostovice a stále si drží stoprocentní bilanci. „Nebyl to ale lehký zápas. Řekl bych, že hlavně v první půli byly Hostovice mírně lepší. Náš však podržel brankář Martin Vaněk. První branku dal nůžkami Mach, kdy dorážel střelu Cempírka. Hosté však z rozehry okamžitě srovnali. Po změně stran jsme zlepšili pohyb a kombinaci. A když v 58. dal druhou branku krásnou střelou do šibenice Cempírek, hosté odpadli. Skóre pak uzavřel Štádler, který střílel do prázdné branky po akci Cempírka. Úvod sezóny nám nevyšel na jedničku. Ale je teprve druhé kolo. Po dvou letech jsme hráli na domácím hřišti a bylo to znát. U nás je to širší než v Chřibské a hráči se s tím poločas seznamovali," uvedl kormidelník České Kamenice Pavel Mokráček.
Česká Kamenice – Hostovice 3:1 (1:1) B: Mach, Cempírek, Štádler – Vávra. R: Klimpel. ŽK: 1:5. Diváci: 200.
Č. Kamenice: M. Vaněk – P. Kozel (60. Jin. Šimek), Mach, Čvančara, Švanda – Dymák (50. J. Kozel), Jírava, Mitruška, Jin. Šimek – Cempírek, Štádler (75. M. Tomáš).

V dalším kole hraje doma H. Podluží se Střekovem B a Velký Šenov přivítá Trmice. Benešov jede na hřiště SK Brná a Česká Kamenice do Svádova.