Benešov nad Ploučnicí vyhrál 5:2 ve Svádově, Česká Kamenice si z Přestanova přivezla výhru 2:1. Nováček z Velkého Šenova doma přejel 5:1 Brnou a Horní Podluží doma smetlo 6:1 slabé Povrly.

Mají smělé ambice a v prvním kole je potvrdili. Benešov nad Ploučnicí v úvodním zápase I. B třídy vyhráli 5:2 ve Svádově.

První poločas byl výsledkově vyrovnaný, Benešov byl vždy o krok napřed. „Je to pro nás výborný výsledek, ve Svádově jsme ještě nikdy nevyhráli. Byli jsme od začátku lepším týmem. Stále jsme vedli, domácí snížili před poločasem z pokutového kopu," usmíval se kouč Benešova Ivan Neliba.

Střelecky exceloval Jakub Janda, který zatížil svádovské konto celkem čtyřikrát. „Kuba zahrál dobrý zápas, ale mohl dát daleko více branek. Šel ještě třikrát sám na branku. V závěru se povedlo střídání, když Jägr nahrával a Horváth vstřelil pátý gól.

Benešov však rozhodně nechce usnout na vavřínech. „Jeli jsme sem vyhrát a to se nám podařilo. Posily nám pomohli, vždyť jsou to naši odchovanci. Nesmíme však polevit a stále poctivě pracovat i v dalších zápasech. Jedno utkání celou sezónu rozhodně nedělá. To moc dobře víme," uzavřel vše benešovský kormidelník.

TJ SVÁDOV/OLŠINKY - MSK BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ 2:5 (2:3)

Branky: Ferko, Šticha (pk) – Janda II 4, Horváth. R: Dočekal. ŽK: 3:3. Diváci: 50.

Benešov: Polanský – Pařízek, Ondrejkovič, Neliba, Mysliveček – Janda I, Kolář, Pop, Staněk – Janda II, Meduna. Střídali: Horváth, Jägr, Minařík.

Tou správnou nohou vstoupila Česká Kamenice do I. B třídy. V Přestanově po kvalitním výkonu vyhrála 2:1.

„Domácí byli třicet minut lepším týmem. Úzké hřiště jim vyhovovalo. Dokonce měli čtyři velké šance, ale hodně nás podržel brankář Vaněk. Pak však přišel náš brejk, kdy utekl Dymák a Cempírek nás dostal do vedení," pravil trenér hostí Pavel Mokráček.

Po změně stran na hřišti existovalo pouze jedno mužstvo. „Na hřišti jsme prostě dominovali, hlavně záložní duo Jírava a Mitruška. Druhou branku vstřelil Čvančara, který protlačil míč do sítě po velkém závaru. Vzápětí mohl přidat pojistku Cempírek, ale ve velké šanci selhal,. I když domácí snížili, o výsledek jsem se nebál. Vyhráli jsme tu zaslouženě, jen škoda, že kluci nedali více branek. Naši hráči šli více za výhrou a prokázali na hřišti větší vůli. Je to dobrý začátek a tři body ze hřiště soupeře se prostě budou počítat," dodal závěrem českokamenický kouč.

FC PŘESTANOV - FK ČESKÁ KAMENICE 1:2 (0:1)

Branky: Krušina – Cempírek, Čvančara. R: Lepeš. ŽK: 3:3. Diváci: 30.

Č. Kamenice: M. Vaněk – Kozel, Marek, Čvančara, Jin. Šimek – Dymák, Jírava, Mitruška, Laub – Cempírek (77. Čureja), Štádler (85. T. Marek).

Díky excelentnímu prvnímu poločasu deklasovalo Horní Podluží poměrem 6:1 Povrly.

PARÁDA. Horní Podluží doma přejelo 6:1 Povrly.Po prvním dějství bylo prakticky rozhodnuto, domácí Čechie vedla 5:0! „Hosty jsme prostě přehrávali. Překvapila nás docházka na zápasy, jelikož přišli všichni hráči. A bylo to znát," uvedl předseda Čechie Václav Friš.

Po změně stran už Horní Podluží přeci jen vypadlo ze své role. „Hráči začali hrát příliš profesorsky. I když jsme měli další šance, další branka z toho nebyla. Chyběl nám ještě jeden hráč z Rumburku, díky špatnému systému FAČR," čertil se předseda domácí Čechie.

Dvakrát se trefil nejlepší kanonýr minulé  sezóny Bandas, další dvě trefy přidal Drátovník, jednu branku vstřeli Bulejko a střídající Fučík.

Domácí hráči nastoupili do zápasu bez hlavního trenéra Karla Karbana. Ten měl dovolenou. Chyběl i vedoucí týmu Stanislav Paulů. Na lavičce tak dočasně „kraloval" asistent trenéra Karbana Pavel Rokos.

HORNÍ PODLUŽÍ - POVRLY 6:1 (5:0)

Branky: Bandas 2, Drátovník 2, Fučík, Bulejko. R: Topinka. ŽK: 0:1. Diváci: 50.

H. Podluží: Šedivý – Boštík, Peleška, Kolár, Hejduk – Chaloupecký, Bulejko, Dančo, Riedel – Bandas, Drátovník. Střídali: Fučík, Pešek, Kalista.

Jako uragán vlétli fotbalisté Velkého Šenova do I. B třídy. Nováček krajské soutěže doma přejel 5:1 Brnou.

„Lepší vstup do nového soutěžního ročníku v krajské I. B třídě jsme si ani nemohli přát. Klobouk dolů, jak to naši hráči zvládli. Výsledek hovoří jasně, ale rozhodl závěr prvního a hlavně úvodní patnáctiminutovka druhého poločasu. V této části jsme měli fyzicky navrch a hru plně pod kontrolou až do závěrečného hvizdu skvělého tria rozhodčích," spokojeně pravil trenér domácích Jiří Podhora.

Hattrickem se blýskl útočník Tlapák, dvě branky přidal střídající Zbončák, který musel nahradit už v prvním poločase Podhoru.

„Jako nováček jsme do této soutěže vstoupili velmi dobře, ale nesmíme usnout na vavřínech. To by byla velká chyba, které se musíme vyvarovat a pokračovat v kvalitní tréninkové přípravě. Toto si musí uvědomit hlavně hráči a dále na sobě pracovat," dodal závěrem velkošenovský kouč.

SK VELKÝ ŠENOV - SK BRNÁ 5:1 (1:1)

Branky: Tlapák 3, Zbončák 2 – Culek. R: Trutnovský. ŽK: 0:4. Diváci: 150.

V. Šenov: Kysela – Liška, Malý, Snášel, Salač – Podhora (78. Nozar), Čurgali, Krejčí (36. Zbončák), Klofáč – Tlapák, Skyva.