Fotbalová I. A třída měla na programu zápasy 19. kola. Okresní fanoušky asi nejvíce táhlo derby mezi Šluknovem a Rumburkem.

Skoro tři stovky diváků byly svědkem dalšího výběžanského derby mezi Šluknovem a Rumburkem. Papírové předpoklady se naplnily, rumburští fotbalisté nakonec vyhráli 3:1.

„Bohužel se nám nepodařilo dodržet taktický plán. Hlavně druhý poločas byl od nás opravdu zoufalý," nebral si servítky šluknovský trenér Ladislav Čurgali. Přitom prvních dvacet minut byly šance na obou stranách, domácí však Rumburk nezaskočili. 
Do poločasu tak padla jediná trefa, když si ve 34. minutě naběhl Farkaš na centr Havla 
a překonal Jandu. „Oproti posledním zápasům jsme předvedli opravdu výrazné zlepšení a myslím si, že jsme po zásluze vyhráli," pochvaloval si rumburský lodivod Josef Rákosník.

Po změně stran už byl Rumburk o hodně aktivnější než domácí soubor. Hosté o své výhře rozhodli po hodině hry.  Nejprve se prosadil Chlada, který zakončoval hlavou po centru Stankoviče. A o minutu později potřetí šokoval domácí Léhrl, který se dostal 
k odraženému míči a z deseti metrů ho napálil do sítě.

„Druhý poločas jsme chtěli změnit hru a vrátit se do zápasu a být aktivnější, ale bohužel to byl totální chaos 
a zmar," kroutil hlavou Čurgali. Šluknov se dočkal čestného úspěchu čtyři minuty před koncem, kdy se z pokutového kopu trefil Koukol. Byla to ovšem jen slabá náplast na bolavou fotbalovou duši Plastonu.

„Musíme dále bojovat, ale nyní jedeme dvakrát ven," hlesl domácí kouč. „Těšíme se, že jsme se zvedli herně a měli hodně brankových šancí. O motivaci bylo postaráno, snad to klukům vydrží 
i nadále," dodal Rákosník.

PLASTON ŠLUKNOV - FK RUMBURK 1:3 (0:1)

Branky: Koukol – Farkaš, Chlada, Lehrl. R: Javorek. ŽK: 1:1. ČK: Vichterey – Stankovič. Diváci: 290.
Šluknov: Janda – Hajduk, Lukáč, Jägr, Horák- Šembera (60. Vichterey), Holešovský, Kirchner, Svoboda (46. Kasal), Moravec (65. Koukol)–Mikula.
Rumburk: Hadar – Trégr, Posnar, Pokorný (82. Vyskočil), Stankovič – Havel, Léhrl  (87. Bednář), Pilko, Farkaš (65. Michalína) – Chlada (70. Šott), Bandas (36. Honců).

S jasnou porážkou 0:3 se vrátili fotbalisté Jílového ze hřiště neoblíbených Pokratic. Svěřenci trenéra Josefa Floriána herně nezklamali, body ale zůstaly domácím.

„Myslím si, že je to pro nás krutá porážka, která neodpovídala průběhu hry. My jsme hráli fotbal a Pokratice dávaly góly. Domácí byli prostě produktivnější," smutně říkal jílovský kouč.

Už po pěti minutách se do míče opřel domácí Písař a životní střelou překonal bezmocného Smutného. „Za čtyři minuty šel Kurty sám na brankáře, ale jasnou tutovku zahodil. Tohle se v I. A třídě prostě musí dávat," zlobil se Florián.

Po změně stran musel odstoupit zkušený útočník Barilla, v závěru se zranil také Janda. „Bylo to znát, v útoku nám pak ubyla kvalita," smutnil Florián. Po hodině hry pak sice vyrovnal Čermák, pro faul na brankáře ale jeho trefa nebyla uznána, Červenka pak lobem trefil břevno. „Nebylo nám přáno. Dvacet minut před koncem pak Geletič jasně fauloval ve vápně a domácí penaltu proměnili. Chtěli jsme to zdramatizovat, ale přišla třetí trefa Pokratic, kdy se prosadil střídající hráč, který byl na hřišti sotva půl minuty. Je to škoda, na bod jsme tady určitě měli," dodal závěrem Josef Florián.

SOKOL POKRATICE - FK JÍLOVÉ 3:0 (1:0)

Branky: Písař, Kyzlík, Janda. R: Karrmann. ŽK: 1:4. Diváci: 80.
Jílové: Smutný – O. Michl, Rangl, Jos. Štercl, Florián – Červenka, Farkaš, Čermák, Kurty – Barilla (50. Geletič), Janda (85. Kubeš).

Věděli, že je tam nečeká nic lehkého. A obavy se potvrdily. Nováček I. A třídy z České Kamenice prohrál na hřišti posledního celku tabulky a v tabulce spadl na desátou pozici.

„Z obou stran to bylo opravdu hrozné představení. Byl to klasický zápas o jedné brance. Nakonec jí daly Soběchleby, což vlastně rozhodlo," pravil zasmušilý českokamenický trenér Pavel Mokráček.

Hosté výkonem zklamali. „Chyběl nám větší důraz, pohyb a smysl pro kombinační fotbal. V první půli jsme měli několik akcí tři na jednoho. Ale všechny kluci vyřešili opravdu katastrofálně, alespoň jednu jsme měli využít," zlobil se Mokráček.

Po změně stran tak rozhodla chyba ve středu hřiště. „Byla to zbytečná minela, když jsme ztratili míč a domácí Batelka z dálky překonal Vaňka. Mohli jsme vyrovnat, ale naše gólová hlavička se mezi tři tyče nevešla. V závěru navíc Soběchleby přidaly razítko na své zasloužené vítězství," přiznal lodivod České Kamenice.

V dalších dvou kolech se českokameničtí fotbalisté představí dvakrát na „domácím" hřišti v Prysku. Nejprve hostí silné Hrobce, následně se utkají se Srbicemi, které jsou na tom bodově úplně stejně. „Tady to ale od nás byla bída, musíme se zlepšit," má jasno Mokráček.

TJ SOBĚCHLEBY - FK ČESKÁ KAMENICE 2:0 (0:0)

Branky: Batelka, Mokriš. R: Plzák. ŽK: 2:3. Diváci: 40.
Česká Kamenice: M. Vaněk – P. Vaněk (85. Zahradníček), Marek, Louda, Tschakert – P. Kozelek, Jírava, Mach, Starosta (65. Laub) – Cempírek, Hodač (48. Šimek).